fbpx

"Гучні заяви – це спосіб створити своєрідне шоу", – Смаль прокоментував результати аналізів у франківських школах

Суспільство 18:37, 17.04, 2018

Директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль повідомив, що причин для паніки щодо якості харчування в місцевих школах немає.

Нагадаємо, сьогодні активістки ГО "Мами Прикарпаття" оприлюднили результати лабораторних аналізів зразків їжі у школах №12 і №13 Івано-Франківська. За результатами дослідження виявили відхилення від норми – бактерії групи кишкової палички, яких не повинно бути.

Однак директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Смаль повідомив, що результати лабораторних досліджень харчування у ЗОШ №12 та №13 – в межах норми. За його словами, про суттєве порушення санітарних норм чи загрозу здоров'ю учнів не йдеться.

"Насправді результати лабораторних досліджень чітко демонструють, що показники – в межах норми. Проби сніданків та обідів відповідають допустимим показникам. А гучні та скандальні заяви не що інше, як спосіб створити своєрідне шоу", – пояснив Ігор Смаль.

У прес-службі МВК з посиланням на управління Держпродспоживслужби повідомляють, що харчові проби у межах норми, і переконують, що загрози здоров’ю дітей наразі немає. 

"Проби зразків їжі та води – у нормі. Бактерії групи кишкової палички виявлені в одиничному випадку зі змиву ваги та кухонного столу у ЗОШ №12 та 13. Її присутність могла бути навіть зумовлена тим, що не ретельно промили кухонну вагу чи прибрали стіл. Насправді причин для занепокоєння я не бачу. Ми зі свого боку рекомендували працівникам кухні в цих школах провести ретельніше прибирання та провести миття посуду, приладів та меблів у харчоблоках", – прокоментувала начальник управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківську Ірина Онищук.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: