fbpx

Хабарник Жовнір розплакався та розкаявся в суді

Суспільство 17:45, 12.12, 2016

Відсторонений з посади начальник регіонального відділення Фонду державного майна Зіновій Жовнір, якого у жовтні затримали на хабарі в 20 тисяч доларів, визнав свою вину у суді.

Сьогодні Івано-Франківський міський суд продовжив слухання у справі Зіновія Жовніра, якого затримали 4 жовтня на хабарі у 20 тисяч доларів. Це був перший "транш" – всього за свої "послуги" зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП "Коломийська паперова фабрика" Жовнір вимагав від київського підприємця 150 тисяч доларів.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом отримання хабара за ст. 368 Кримінального кодексу України. Втім, до суду справу передали за м'якшою ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом).

Сьогодні прокурор коротко виклав обвинувальний акт, в якому зазначив, що Жовнір обіцяв за неправомірну вигоду здійснити вплив на посадових осіб Фонду держмайна щодо приватизації майнового комплексу.

"Обставини, які пом’якшують покарання, – це щире каяття, обтяжуючих обставин не встановлено", – сказав прокурор.

За пропозицією сторін обвинувачення та захисту суд вирішив обмежиться допитом обвинуваченого та дослідженням даних, які характеризують його особу.

Як тільки Жовнір почав давати покази, розплакався, ковтнув таблетку і продовжив.

Він наголосив, що має погане здоров’я – лікується 10 років, а також має церковні нагороди та відзнаку за участь у Помаранчевій революції.

"Не можу збагнути, як це сталося, щиро каюся", – почав обвинувачений.

Жовнір розповів, що паперову фабрику, за зниження ціни якої він погодився взяти хабар, кілька разів виставляли на аукціон, але її ніхто не купував.

"Я дійсно обіцяв поклопотати перед керівництвом Фонду держмайна щодо зміни процедури продажу фабрики, але не мав на це повноважень", – переконував підсудний та обіцяв, що такого більше не повториться.

"Чистосердечно визнаю свою вину, в життю з моєї сторони такого більше не буде",  сказав він.

Жовнір додав, що торги електронні, тому ніхто не може знизити ціну на аукціоні.

"Я просто говорив, що можна знизити ціну до 3-4 млн, але насправді це не можна зробити",  сказав він.

На уточнюючі запитання судді обвинувачений плутався в свідченнях. Відтак у зв’язку із закінченням робочого дня суд оголосив перерву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: