fbpx

"HAMLET", фотоквест та смачне кавування: як провести вихідні у Франківську

Стиль життя 08:00, 03.02, 2018

Прохолодні дощові перші вихідні лютого порадують далеко не кожного. І все ж це не привід опускати руки та закриватися вдома. Є чимало місць, де можна цікаво і з користю провести час.

TalkIT

Якщо ви працюєте у сфері ІТ чи плануєте, ця подія може стати для вас знаковою.

TalkIT – спосіб організувати та об'єднати спеціалістів усіх напрямів ІТ-технологій. Учасники заходу будуть ділитися своїми знаннями та досвідом.

Вперше до міста приїдуть експерти з Києва та Рівного, щоб разом спілкуватися про світові Drupal тренди. 
Усіх учасників чекає 5 годин ефективної комунікації, спілкування та нового досвіду, а також смачна суботня кава і печиво в компанії Drupal професіоналів.

Реєстрація на подію за посиланням >>

1

Ціна: 99-149 грн

 

Подумати глобально

Сьогодні у громадському ресторані "Urban Space 100" відбудеться Інноваційна школа Think Global. На відкриту зустріч з речником з академічних питань мережі інноваційних шкіл ThinkGlobal Артуром Кочаряном запрошуються майбутні засновники шкіл, освітяни і активні батьки. Попередня реєстрація обов'язкова за посиланням >> 

2

Початок о 12 годині.

Вхід безкоштовний

 

Побачити неповторну неоОперу-жах "HAMLET"

Тільки цими вихідними у підвалі Франківського драмтеатру глядачі зможуть побачити сенсацію 2017 року – неоОперу-жах Ростислава Держипільського "HAMLET". Шекспірівська п’єса у неформатній постановці не залишить байдужим нікого.

Принц данський і вся королівська сім’я вже давно спочивають під вагою століть. Аж раптом три спокусливі богині помсти Еринії (запозичені режисером з шекспірівського "Макбета") пробуджують Гамлета від вічного сну і… простір підземелля наповнюється потойбічними звуками музики та навіженими героями, що повстають з могил, щоб спокутати свої гріхи і розірвати врешті-решт порочне коло трагедій, в якому скніє рід людський… Чи знайде цього разу принц Гамлет правильну відповідь на одвічне питання? Питання, що не дає його душі знайти спокій на тому світі та перетворює на жах його вічний сон…

34

Сучасний переклад Юрія Андруховича насичений розмовною лексикою, вульгаризмами та фразеологізмами, що наближує його до нинішнього глядача.

В музичній композиції "HAMLETa" поєднуються необароко та фольклор, чорний джаз, рок та тріп-хоп, алюзії на кіномузику 70-х та псевдоцитати з Генделя і Шенберга, циганські наспіви та сцени сербського весілля. Важливу роль у виставі відіграє багатошарова електроніка. 

Неоопера-жах "HAMLET" – це експериментальне поєднання авангардної режисури, синтезу музичних стилів та сучасного текстового звучання, незвичних персонажів та унікального акторського ансамблю.

Початок у суботу, 3 лютого – о 19 годині; у неділю, 4 лютого – о 19 годині.

Вартість квитків – 150 грн.

 

Перемогти у фотоквесті

А ввечері, о 20 годині, біля Велмарту стартує фотоквест від 09_Region_IF. В учасників буде можливість кльово провести час, зробити собі нове цікаве фото, познайомитись з новими людьми і не тільки.

5

 

Покавувати

Недільний ранок можна розпочати із найрізноманітніших ароматів кави. На дегустацію запрошує один з ресторанів міста. Учасники заходу будуть порівнювати нові сорти кави з Індонезії, Еквадору, Сальвадору, Коста-Ріки, Ефіопії та Колумбії. Порівняють та обговорять різні типи обсмажування кавових зерен.

6

Адреса: Ресторан "Delikacia", Незалежності, 20, Івано-Франківськ.

 

Подивитися "Смерть Сталіна"

Насправді це "тоталітарна комедія", знята Великобританією та Францією.

"Йосип Віссаріонович Сталін був знаковою фігурою у всесвітній історії. Його боялися абсолютно всі, включаючи навіть найближчих соратників, не те що простий народ. Але 5 березня 1953 року великого вождя та диктатора не стало. Весь Радянський Союз зітхнув із полегшенням. Ну майже весь, адже тепер почнеться справжня боротьба за місце генсека СРСР. Маленков, Хрущов, Берія, навіть Василь Сталін готові взяти на себе нелегкий тягар правителя. Переможе найхитріший, найбільш красномовний, найбільш виверткий із усіх. Знав би Сталін, що відбудеться після його смерті, відмовився би помирати", – йдеться в анотації.

 

Читати

Якщо вирішили все ж провести час удома, можна й до книжки взятися.

"Щось лихе насуває" Рея Бредбері – чудовий пригодницький, дещо готичний, роман про дорослішання, стосунки батьків і дітей, рівновагу добра та зла у душі людини.

У книжці Рей Бредбері повертається у містечко з "Кульбабового вина", щоб розказати історію протистояння двох чотирнадцятирічних хлопців з темним мандрівним Карнавалом, який приїздить у Ґрінтаун і яким керує загадковий Ілюстрований Чоловік.

7

До речі, книжка вийшла у франківському видавництві "Вавилонська бібліотека".

 

Гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: