fbpx

"Хімік" судиться з патрульними через штраф у 255 грн за паркування біля сміттярки

Суспільство 10:53, 27.10, 2017

Активіст Михайло Бойчук, відомий у місті як "Хімік", оскаржує у міському суді постанову за паркування у недозволеному місці.

Постанову на Михайла Бойчука склали ще 17 травня: чоловік припаркував авто впритул до контейнерів для сміття, обмеживши доступ комунальникам. Йому загрожує штраф 255 гривень. 

Представник патрульної поліції звернувся до суду з клопотанням долучити до розгляду диск із відеозаписом події, на якому зафіксовано місце перебування автомобіля у час складання постанови. Суддя Олена Татарінова клопотання задовольнила. 

Михайло Бойчук просить скасувати постанову про порушення ПДР і штраф у 255 грн.

"Все почалося, коли я їхав по вулиці Іван Павла II. Переді мною їхав автомобіль патрульних, він почав розвертатися на перехресті, ледь не вдарив мене. Я після цього розвернувся і поїхав за ними, поки вони не зупинилися. Тоді у мене заглохла машина, і я докочувався вже до місця зупинки. Патрульні ще потім сміялися, що машина заглохла. Я вказав їм, що вони скоїли правопорушення, розвертаючись на перехресті. Вони це все заперечували, а після цього на мене було складено постанову. Я вважаю, що це помста за вказання на їхні помилки", – заявив у суді Михайло Бойчук.

Адвокат Бойчука наполягає, що постанова про складення адмінстягнення за порушення ПДР безпідставна, і просить її скасувати. Зазначає, що у матеріалах постанови не вказано місце розташування автомобіля під час зупинки.

Адвокат поцікавився, чи звертався Бойчук до поліції із заявою на порушення ПДР патрульними. Представник поліції Юрій Михайлина підтвердив, що звернення було, але підтвердження йому немає.

Суд оголосив перерву у розгляді. Наступного засідання будуть слухати свідків, двох патрульних і дивитися відеозапис. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: