fbpx

Хор з Прикарпаття взяв участь у конкурсі хабанер і поліфонії в Іспанії. ФОТО

Культура 08:59, 04.08, 2018

22-28 липня в іспанському місті Торрев'єха відбувався 64-й міжнародний хоровий конкурс-фестиваль хабанер і поліфонії, в якому взяв участь Камерний хор "Тавор" з Калуша.

Починаючи з 1955 року, в іспанському місті Торрев'єха щорічно відбувається традиційний фестиваль хабанер, в якому беруть участь хорові колективи зі всього світу. Загалом було представлено 12 хорів з таких країн як: Колумбія, Філіппіни, Індонезія, Іспанія, Румунія, Сербія, Білорусія, Китай, Македонія, Мексика. Українськими кольорами прикрасив це неймовірне свято хорової музики камерний хор "Тавор", інформують "Вікна" з посиланням на прес-службу Управління культури, національностей та релігій міста Калуша.

Всього на цей конкурс було подано понад 100 заявок на участь з різних країн. І це справді почесно, що журі вибрало в числі дванадцятьох учасників саме хор "Тавор" з Калуша. А участь у цьому престижному конкурсі можна вважати за справжню перемогу. Рівень виконавської майстерності колективів на конкурсі – це реальний показник рівня розвитку хорового мистецтва в різних куточках світу. Хоровий спів, як і інші жанри музики, прогресує, розвивається, набуває ще більшої багатогранності, актуальний, милозвучний, сучасний, провокуючий, колоритний, складений з мозаїки різних забарвлень народностей. Живий та справжній.

Виступ хору "Тавор" відбувся 24 липня, в цей день також виступали хори з Китаю та Сербії. Обов'язковою програмою виступу було виконання 3 хабанер. Також цього вечора іспанська публіка мала нагоду почути українські твори. 26 липня в містечку Рохалес "Тавор" виступив зі своїм сольним концертом. Глядачі тепло зустріли українські пісні. Можна ствердно сказати, що українська мелодія зачаровує й іспанську публіку, і "мурашки по шкірі" такі самі, як і в Україні,  це відгуки про концерт іспанських слухачів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: