fbpx

Хорові колективи з Франківська та Харківщини влаштували Розколяду. ФОТО

Культура 12:26, 12.01, 2017

У холі центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету відбувся спільний виступ університетської чоловічої хорової капели "Сурма" імені Богдана Волосянка та народного українського хору "Водограй" харківського курорту "Березівські мінеральні води".

Хорові колективи зробили своєрідний обмін святковими привітаннями – по черзі заспівали різдвяні колядки. Крім того, вперше прозвучали два музичних твори, які виконали спільно обидва хори, інформує прес-служба ІФНМУ.

Візит харківських хористів на Прикарпаття відбувся на запрошення керівництва ІФНМУ. Нагадаємо, на початку листопада 2016 року капела "Сурма" гостювала на Харківщині, де взяла участь у фестивалі хорового співу "Україна  єдина країна", міжнародному фестивалі творчої молоді "Звуки і барви світу", а також виступила в місцевому храмі Української Автокефальної Православної Церкви та у Харківському військовому госпіталі.

"Так, як святкується Різдво на Прикарпатті, напевне, більше ніде не святкують,  говорить ректор ІФНМУ Микола Рожко. — Для нас візит хору "Водограй"  це велика подія. Ми покажемо їм наш університет, наші традиції, будемо разом колядувати. Як бачите, вже сьогодні вони виконують спільні твори. Коляда об’єднує, це наше спільне свято, а такі поїздки нас ще більше об’єднають. І це чудово!"

"У ці дні ми маємо багату й цікаву спільну програму,  говорить керівник чоловічої хорової капели "Сурма" Володимир Савчук.  Сьогодні наші хорові колективи виступили в медичному університеті, далі ми візьмемо участь у фестивалі "Коляда на Майзлях", потім поїдемо із виступом на "Буковель" тощо. Зараз творчі колективи шукають призабуті колядки, і всім нам дуже цікаво послухати такі твори. Такі поїздки і виступи об’єднують нас, доводять, що Україна єдина".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: