fbpx

Хоум-арт, хорор і Хресна дорога: насичені вихідні у Франківську

Стиль життя 08:20, 13.04, 2019

Недобра погода визначає цього разу, якими будуть наші вихідні. Шукаємо світлі і цікаві місця та добрі способи провести час – як завжди, із користю, та просто відпочити – із радістю. А ще – подбати про духовне.

Дізнатися, що таке гендерна урбаністика

Сьогодні, в суботу, 13 квітня, весь день на відновленому Промприладі – урбаністична тусівка. Дослідницька панель "Стосунки між людиною і містом: як створити місто рівних можливостей".

1

Івано-Франківськ — місто, де стикаються новітня урбаністична історія та архітектурна спадщина, відбуваєтьтся процес оновлення та трансформації. Проект "Я зможу!" Фонду Олени Пінчук на запрошення міста та проекту Promprylad.Renovation об’єднає тему гендеру та урбаністики. І хоч буде йтися передовсім про благоустрій, ми зможемо дізнатися, що таке гендер у міській архітектурі. Чим відрізняються очікування чоловіків та жінок від міста? Чому роль жінки так важлива у містобудуванні та як саме вона може впливати на формування життєвих просторів?

Окремим пунктом в програму винесена тема охорони довкілля та відповідального підходу до сортування сміття – практичне заняття. 

10:20-11:00
Лекція «Урбаністика: гендерна стратегія сучасного міста»
Як гендерно орієнтовані рішення впливають на просторовий розвиток та життя містян

11:00-12:20
Дискусійна панель «Стосунки між людиною і містом: як створити місто рівних можливостей».

13:20-14:20
Лекція «Життєвий простір міста: чи можливий гендерний баланс?»
Життєве середовище міст: чи існують відмінності у просторових можливостях жінок та чоловіків? «Право на місто» з погляду феміністської критики.

14:40-16:40 Практичне заняття «Україна без сміття: сортуй, як в Європі».

Вхід вільний. Участь у заході безкоштовна. Реєстрація обов’язкова.

Відкрити західні духовні практики

"Духовні вправи у сучасному світі" – лекція плюс воркшоп для тих, хто працює над собою. Цікаво, що цього разу йдеться не про йогу, медитації та мантри, а про практики західної цивілізації.

2

А чи західні філософи не залишили нам практичних порад, лише теорію? Таким питанням задаються організатори і дають відповідь. Духовні вправи починаються ще з Сократа і Платона, досягають апогею у стоїків Сенеки, Епіктета та Марка Аврелія і тривають донині.

На лекції «Духовні вправи – це робота над собою» можна буде дізнатися, які вправи для душі виконували древні філософи та як застосовувати у сучасних реаліях настанови філософів. Практична частина у формі гри «Я, тільки кращий» допоможе знайти інструменти, які дозволять якісно змінитися і стати кращою версією себе.

Початок о 16.00, вул. Новгородська, 9, оф. 4 (напроти Бастіону)

Попередній запис. Орг. внесок після реєстрації 100 грн.
Будь-які запитання за телефоном (068) 68-61-881, (095) 660-68-44

Енергійно приготуватись до Великодня

У містечку «Нова енергія» цього разу нова розвага – майстер-клас з виготовлення великоднього віночка.

3

На численні прохання, пояснюють науковці, знову проводимо майстер-клас з виготовлення великоднього віночка. Він стане чудовою окрасою оселі. А ще може стати оригінальним подаруночком.

Майстер-клас для діток і для дорослих. Для запису телефонуйте 0979595900.  

Початок о 12.00 Наукове містечко «Нова Енергія»

Хоум-арт і не тільки: для дорослих і дітей

Виставка декору, предметів інтер’єру, товарів для дому, подарунків "Décor & Design Expo" – в неділю, 14 квітня.

4

Виставка як для брендів, дизайнерів та декораторів так і для споживачів. Будуть представлені дизайнерські меблі, штори і шпалери, каміни, сучасна сантехніка, покриття для підлоги, декоративне освітлення, 3D панелі. А також посуд та аксесуари, домашній текстиль, подарунки та сувеніри, етноатрибутика, сувенірна зброя, свічки та підсвічники, мило та аромамасла, книги. А ще ковані вироби, вітражі, антикваріат. Картини. Кераміка. І великий розділ флористики.

Ексклюзивно в рамках виставки "Decor & Design Expo" пройде майстер-клас "Добробут мого дому" від Ольги Емельянової, фахівця східної астрології та фен-шуй.

Протягом дня для дітей проводитимуть корисні майстер-класи, а також розважатимуть аніматори і малюватимуть аквагрим.

11:00-11:30 – МК з китайської мови
11:30-12:00 – каліграфія в китайській мові
12-15 – 13:30 – МК від ЕтноПростір, Аквагрим
13:30- 15:30 – аніматори "Щасливе дитинство"
15:45 – 17:00 – квест від Smart summer camp
17:00 – 17:30 – МК з китайської мови

Батьки ж у цей час зможуть відпочити, ознайомитися з шоу-румами експонентів і зробити покупки під музичний супровід DJ.

Час проведення – з 10.00 до 18.00 Вхід за квитками, вартість квитка – 50 грн, в день проведення – 100 грн. З питань співпраці та купівлі квитка телефонуйте: 097 7707737 та 099 7002366.

Місце проведення: Platinum Hall (м. Івано-Франківськ, вул. Надрічна, 60)

Долучити малих до традицій – щонеділі ліпити вареники

Корисний майстер-клас для найменших відбудеться в неділю, 14 квітня.

5

Вареники  наша українська традиція та гордість. Всі ми любимо їх смакувати в неділю зранку, нагадують організатори. Запрошують діток від 6 років. Діти будуть місити тісто, розкатувати його, ліпити вареники з картоплею та сиром, а потім смакувати з сметаною та нашим ягідним морсом.

Початок об 11:00, вул. Мельничука, 16б.

Запис за тел. 0504500065

Пройти Хресну дорогу

У кожного – свій хрест. Втім, у п'яту неділю Великого Посту священнослужителі запрошують іванофранківців нести його спільно на загальноміській Хресній Дорозі.

6

Хресну дорогу проводять традиційно ось уже 22 роки поспіль. І з кожним разом молитовна хода збирає все більше учасників, відзначають ініціатори. Цього року очікують до 30 тисяч людей.

Головний намір молитовної ходи останніми роками незмінний – прохання до Господа за мир в Україні. Однак прийдешню Хресну Дорогу Всеукраїнська Рада Церков присвятила також Року Родини. 

Цієї неділі, 14 квітня, о 14 годині віряни розпочнуть молитовну ходу від храму Царя Христа, що в мікрорайоні "Майзлі", а завершать – в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового.

На час Хресної Дороги від Майзлів до катедри в середмісті обмежать рух транспорту – з 13.00 до 17.00

Повестись на театральну провокацію

Інтелектуальну комедію 16+ покажуть у Франківську в неділю, 14 квітня. Вистава «Віденська кава» – тільки раз у обласній філармонії.

7

Любовний п'ятикутник – Сталін, Гітлер, Троцький, Фройд і таємнича жінка. Вони зустрінуться разом у віденській кав'ярні напередодні Першої світової війни.

Автор Дмитро Корчинський узяв за основу відомий історичний факт: у Відні в 1913-му році за кілька будинків один від одного проживали молоді люди: семінарист Йосип, маляр-невдаха Адольф, журналіст Лев, психіатр Зигмунд. Це вже згодом вони стануть Сталіним, Гітлером, Троцьким.

За сюжетом п’єси, усі вони ходять до однієї кав’ярні, де працює офіціанткою українка, заробітчанка з Галичини Христина.

Початок о 19.00 Обласна філармонія. Квитки в касі театру або на сайті.

Почаювати про життя з Ольгою Фреймут

В неділю, 14 квітня, у Франківську відома телеведуча Ольга Фреймут дасть майстер-клас "Ревізія життя".

8

Лекція, спілкування з Ольгою та автограф-сесія, фуршет від Wine Time, фотозвіт від фотографа Ірина Кузишин, фотозона від Secret party, показ нових колекцій від дизайнерів та розіграш подарунків.

Бронювання квитків 0997538468. Ціна квитків 300 грн, 400 грн, 500 грн. ВІП-квиток 1000 грн, у вартість якого входить місце у першому ряді та чаювання з Ольгою Фреймут після майстер-класу.

Продаж квитків – салон "Bohemique", вул. Гординського 2, кінотеатр "Люм'єр"

Початок о 18.00. Місце проведення – ресторан Franciszek Romaszkan, що в міському парку.

Хорор плюс гумор: піти на доросле кіно

Фільм цієї неділі радимо дивитися у "Підземному Переході Ваґабундо". Це буде анімаційна антологія "Любов, смерть і роботи".

9

Скочимо разом у 2070-й рік, запрошує Перехід. Антологія "Любов, смерть і роботи" – це колекція з короткометражних анімаційних фільмів, які є природним поєднанням наукової фантастики, фентезі, хорору й чорного гумору, при цьому фокусуються на "дорослих" темах, як-от расизм, війна, свобода волі, екологія та сутність людини.


Початок о 16.00 Вхід виключно для повнолітніх.

Головне фото – Ігор Панчишин.

Приємних вихідних! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: