fbpx

Храм Московського патріархату в центрі Франківська хочуть повернути в комунальну власність

Суспільство 14:09, 24.12, 2015

В Івано-Франківську храм Української Православної Церкви (Московського патріархату) на вулиці Чорновола, 6 виключили зі схеми розташування культових споруд.

Свято-Преображенський храм, який знаходиться в приміщенні колишнього дитсадка, хочуть повернути до комунальної власності, повідомляє Репортер з посиланням на kuryer-if.info.

Зміни до схеми розташування культових споруд депутати міської ради внесли під час другої сесії сьомого скликання. Найперше міський голова Руслан Марцінків запитав у в. о. директора департаменту містобудування та архітектури Олега Барана, чи там є церква Московського патріархату на Чорновола? Той відповів, що ні.

"Одразу даю доручення, щоб вивчити питання щодо повернення приміщення цього колишнього дитсадка до територіальної громади. Наскільки знаю, після спорудження церкви на Довженка Московський патріархат мав звідти піти, але не хоче", – сказав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що попередній міський голова Віктор Анушкевичус уже робив спроби повернути це приміщення до комунальної власності для відновлення там дитсадка. Однак служителі церкви відмовилися його покидати, а Віктору Анушкевичусу, за його словами, навіть погрожували анафемою.

Також міська рада відмовила у дозволі на спорудження каплиці "Свідкам Єгови" на вулиці Левицького, але доповнила схему розташування культових споруд церквою на вулиці Хіміків та каплицями на вулиці Тролейбусній, Івана-Павла ІІ (поруч буд. № 38) та Набережній, біля будинку №32, на місці скандальної забудови.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: