fbpx

Хриплинські жінки стануть живим щитом, щоб не пустити своїх чоловіків на війну

Суспільство 14:23, 23.07, 2014

Сьогодні дружини і матері військовозобов’язаних села Хриплин прийшли до міського голови Івано-Франківська і заявили, що не відпустять своїх чоловіків воювати.

"Ми були необізнані в тому, що відбувається. Нашим чоловікам в суботу ввечері принесли повістки, і зранку на 9.00 вони були змушені йти на медкомісію.
Медкомісія не відбувалася належним чином, ніхто нікого не дивився так, як треба. Медичних карточок у них на руках не було, якщо говорили, що є проблеми із здоров’ям, це фактично ніде не фіксувалося.
У селі усі плачуть, діти чекають, що батьків будуть забирати. Ходять чутки, що вночі можуть забрати наших чоловіків, бо написано у повістках, що в разі мобілізації протягом шести годин вони зобов’язані з’явитися із речами.
Ми не хочемо, аби наших чоловіків без підготовки, без ніякої роз’яснювальної роботи відправляли зразу у гарячі точки. Тому не випустимо жодного без підготовки і без обладнання. Мусимо знати, куди їх відправлятимуть. І станемо живим щитом, разом з дітьми, але не допустимо, щоб наші чоловіки потрапили в зону бойових дій", – кажуть жінки.

Віктор Анушкевичус заспокоїв обурених мешканок Хриплина і пояснив, що в зону АТО без підготовки нікого одразу не відправлятимуть, інформує Правда. Також він пообіцяв організувати зустріч матерів і дружин військовозобов’язаних із військовим комісаром, щоб вони могли задати запитання та дізнатися усе, що їх цікавить.

"Чоловіки – це чоловіки, вони налаштовані патріотично, готові їхати захищати Незалежність України", – пояснюють дружини та матері, але самі вони обіцяють своїх чоловіків на війну не відпускати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: