fbpx

Хто такий Зіновій Жовнір, якого затримали на хабарі у 20 тисяч доларів

Суспільство 21:29, 04.10, 2016

Зіновій Жовнір кар’єру почав з посади ветеринарного лікаря та доріс до начальника регіонального відділення Фонду держмайна. Працював на народних депутатів від різних політсил. Нажив статки, не зовсім відповідні до зарплати. Сьогодні його затримали на хабарі 20 тисяч доларів.

Сьогодні Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону та обласною прокуратурою затримали на хабарі начальника регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра. Посадовець вимагав 150 тисяч доларів у київського підприємця за зменшення вартості об’єкта нерухомості, виставленого на торги, та допуск до участі у них. Жовніра затримали під час одержання частини хабара у 20 тисяч доларів від посередника.

Це наразі найбільший хабар 2016 року на Прикарпатті.

1

 

Хто такий Жовнір?

Зіновій Жовнір народився 1 вересня 1953 р. в селі Мочеради Мостиського району Львівської області. У 1960-1970 р. навчався в Золотковицькій і Гусаківській середній школі. У 1971-1975 р. навчався у Судово-Вишнянському зооветеринарному технікумі.

З 1975 р. працював за фахом – ветеринаром в колгоспі імені І. Франка на Львівщині, лаборантом лабораторії м’ясного скотарства Науково-Дослідного інституту Землеробства і тваринництва західних регіонів України, зоотехніком. У 1982-му дослужився до директора Городоцького відгодівельного радгоспу Львівської області. Згодом став заступником директора радгоспу "Львівський".

У 90-ті Жовнір пішов у приватні структури – кооператив "Авангард", фірма "Віта", ДП "Рінгдейх Ентерпрайзіс".

З червня 2012 р. і до сьогодні трудився начальником регіонального відділення ФДМУ по Івано-Франківській області.

Одружений. Дружина – Жовнір Лариса Валентинівна. Дочки – Жовнір Олена Зіновіївна та Жовнір Віта Зіновіївна.

 

Політично неперебірливий

У політиці Жовнір послідовністю не відзначався. Тричі був помічником народних депутатів – Ольги Гінзбург (Комуністична партія України), В’ячеслава Дубицького (самовисуванець) та Миколи Сокирка (Блок "Наша Україна").

У 2006 році сам спробував пройти до Верховної Ради від "Блоку Юрія Кармазіна".

Протягом 2009-2012 років був радником голови політичної партії "Зелені".

Від цієї ж партії балотувався у 2010 році на міського голову Львова, набрав 510 голосів.

 

Статки

У 2015 році Жовнір задекларував 93 524 гривень, члени сім’ї заробили 37 794 гривень. Відповідно до декларації Жовнір володіє земельною ділянкою площею 1100 кв. м та житловим будинком площею 293 кв. м. Члени сім’ї мають квартиру на 44,4 кв. м. Рахунків у банках та автомобілів ні Жовнір, ні члени його сім’ї, якщо вірити декларації, не мають.

За даними з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, задекларований будинок посадовця розташований у селі Лапаївка під самим Львовом площею 292 кв. м та обтяжений договором іпотеки до 2019 року.

2

Будинок Жовніра у Лапаївці

Дружина володіє часткою квартири площею 154.4 кв. м у Львові. Співвласниками цієї квартири є дві дочки Жовнірів та Сергій та Валентина Лук’яненки.

3

У цьому будинку квартира Жовнірів

До слова, дружина Жовніра – фізична особа-підприємець, яка займається оптовою торгівлею зерном, кормами для тварин, м’ясом, напоями, тютюновими виробами тощо.

Донька Віта Жовнір працює головним спеціалістом відділу судової статистики та узагальнення судової практики Львівського апеляційного адміністративного суду.

Наразі Зіновій Жовнір лідирує за розміром хабара у цьогорічній кримінальній хроніці.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: