fbpx

Художниця Світлана Ілів відкрила «Світло своєї душі» в Музеї мистецтв Прикарпаття

Культура 16:04, 19.05, 2014

Музей мистецтв Прикарпаття відкрив виставку «Світло моєї душі» художниці Світлани Ілів, яку на творчість надихнула Помаранчева революція.

Колишня учителька англійської мови створила кілька десятків картин, щоб передати на полотно те, що тривожило її з дитинства.

«Я почала малювати після подій Помаранчевої революції, коли і світло, і душа, як і інтелігенція, піднялись на вищий рівень. Це і надихнуло мене реалізувати дитячу мрію», — розповідає Світлана Ілів.

Вона зізнається, в житті доводилось займатись далеко не мистецькими справами. Викладання англійської мови, тренерська робота забирали чимало часу. Активність та небайдужість не полишили Світлану Ілів і після виходу на пенсію. Почала з колекціонування листівок, приглядалась до картин знаних художників, а тоді й сама взялася за пензлі. Для цього у малогабаритній квартирці облаштувала невелику майстерню і почала творити пейзажі. Каже, критику на свій бік близько до серця не бере. Розуміє, вона у мистецтві – аматор, а малює, бо по-своєму відчуває красу природи та без слів хоче передати власні роздуми та тривоги.

"Я лише хотіла передати на полотно те, що є в моїй душі. А жіноча душа — дуже багатогранна, де є нотки і бурхливі, і заспокійливі, — переконує Світлана Ілів і додає: — Коли у митця є думка, тоді приходять і теми, і натхнення".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: