fbpx

Хворим діткам у Івано-Франківській обласній лікарні допомагає одужати "Лікар Свято". ФОТО

Здоров'я 19:14, 09.01, 2017

У передноворічно-різдвяний період волонтери проекту “Лікар Свято”, що його реалізовують студенти Прикарпатського національного університету у співпраці з громадською організацією "Молода Просвіта” та при підтримці Urban Space 100, подарували у медичних закладах гарний настрій і позитивні емоції майже 400 дітлахам та їх рідним.

Проект, який започаткували лікар-педіатр Оксана Манюх і викладачі ПНУ Мирослава Кулеша-Любінець, Ореста Возняк, функціонує вже майже два роки.

Читайте: В Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню до пацієнтів завітали "Лікарі Свято"

Метою, як зазначають волонтери Михайло Видрак та Ірина Родзінська, є допомога сміхом маленьким пацієнтам, залучення студентської молоді до благодійних справ як філософії життя.

Понад 15 візитів у різні відділення обласної дитячої клінічної лікарні – від офтальмологічного до гематологічного – було здійснено протягом місяця групою казкових персонажів у чарівних костюмах і клоунів з червоними носиками.

Перед тим, як приступити до відповідальної місії, кожен учасник дійства проходить ретельні тренінги, котрі зазвичай проводить кандидат психологічних наук Мирослава Кулеша-Любінець та актори місцевого лялькового театру. Тематика навчань найрізноманітніша: від взаємодії з дітьми за допомогою інтерактивних казок до вікових аспектів психології хворої дитини та стресостійкості волонтера.

Координатор проекту Мирослава Кулеша-Любінець ділиться своїми враженнями: "Я із захопленням спостерігаю за особистісним зростанням студентів-волонтерів і тішуся, що вже з юнацьких років вони є творцями лікарняної клоунади як одного з найпопулярніших у світі видів психологічного супроводу хворих дітей".

Маленькі глядачі у медичних закладах дуже полюбляють веселих гостей, а ще із задоволенням долучаються до шоу – граються надувними кульками, приміряють носики, шапки, приймають подарунки ручної роботи.

Читайте також: У дитячих лікарнях Прикарпаття пропонують ввести нового спеціаліста – "Лікаря Свято". ФОТО, ВІДЕО

Лікарі кажуть, що сміхотерапія та позитивний настрій сприяють швидшому одужанню, тому бажають розвитку ініціативі та продовження співпраці на регулярній основі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: