fbpx

Хворий учасник АТО з Франківська разом із сином вишиває ікони. ФОТО

Суспільство 10:28, 14.12, 2016

З особливим проханням про допомогу до волонтерів звернувся франківський атовець, колишній боєць "Круку" Валерій Мартинюк. Хворий і непрацездатний чоловік разом із сином-гімназистом вишиває ікони і прагне привернути увагу до своїх робіт – це дозволило би йому забезпечити родину і своє лікування.

Прохання хворого захисника поширила в мережі журналістка і волонтер Юлія Кміта-Ференц. 

"Отримала листа від атошника. Прошу допомогти, щоб він міг заробити собі на життя, а не чекати на допомогу", – звернулася Юлія. 

Валерій Мартинюк зголосився на захист України добровольцем у 2014 році. Тоді саме в Івано-Франківську формувався 4-ий батальйон Національної Гвардії України "Крук", який ніс службу в зоні бойових дій – у Слов'янську, Попасній та ін. Демобілізувався боєць із захворюванням ніг.

Півроку тому його прооперували в обласній лікарні. Попреду – ще одна операція. 

"Я учасник бойових дій, після повернення з Донбасу довго не міг прийти до тями, що навколо відбувається. Повернутись у реальний світ допоміг син. Може, це буде виглядати трохи дивакувато, але це так. Мій син навчається у 1-ій Українській гімназії Івано-Франківська і як для хлопчика має дещо нестандартне захоплення  робить образи з бісеру. Таким чином вирішив мене відволікти, а потім і я сам втягнувся в це ремесло.

Правда, моє перебування на війні дало про себе знати, я недавно переніс операцію на ноги і на цей час дещо непрацездатний, а мені соромно просити допомоги у чиновників, бо і так переконаний, що покажуть "досвідос".

Маю надію, що ви поширите серед ваших друзів і знайомих мої з сином роботи. В оригіналі формат: 55×45, 45×35",  написав у листі до волонтерки атовець.

Телефон Валерія Мартинюка  099 727 1186, 095 420 4885.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: