fbpx

Як у лісах під Франківськом тестили NEW Peugeot Rifter. ФОТО

Стиль життя 19:42, 27.05, 2019

Офіційний дебют автомобіля Peugeot Rifter відбувся традиційно на Женевському автосалоні. І з часу презентації цікавість франківських автолюбителів до компактного мінівена лише підсилювалась.

Адже за функціональність і стильний дизайн в поєднанні з привабливою ціною Peugeot Rifter отримав звання "Кращої автомобільної покупки в Європі". Авторитетне журі міжнародного конкурсу Autobest 2019 присудило моделі 14 076 балів, що на 148 балів більше, ніж у найближчого суперника.

У травні ця автоновинка потрапила і до офіційного представника бренду Peugeot в Івано-Франківській області – автосалону "Модерн-Авто". Тож чи відповідає Rifter заявці на найкращий сімейний – у тест-драйві горами та лісами Івано-Франківської області.

Стильна компактність

У французів довга історія виробництва сімейних автомобілів на базі фургонів. І для цього є причина, адже такі автомобілі – ідеальний вибір для сімей, що ведуть активний спосіб життя. Компактвен Peugeot Rifter особливо створений для тих, хто хоче відчувати себе впевнено як у місті, так і за його межами.

Самі французи говорять про новий Rifter, цитую, як про "автомобілі для щоденних пригод". Бо концепція компактвена стверджує, що у ньому комфортно і їхати, і ночувати.

Хоча офіційно Peugeot Rifter позиціонує себе як мінівен, у плані дизайну він наділений деякими штучками, які можна зустріти тільки в більш престижному сегменті кросоверів. Це вирізняє автомобіль на фоні його конкурентів. Так, крім Berlingo, Rifter протистоїть таким моделям як Volkswagen Caddy Life, Ford Tourneo Connect або Fiat Qubo.

За задумом дизайнерів, Peugeot Rifter вийшов досить кремезним, що вселяє довіру до автомобіля, здатного на пригоди, але й компактним та маневреним. Виразна передня частина, оптика і решітка в стилі сімейства Peugeot привертають увагу спереду, пластикові молдинги – з боків, а також рейлінги на даху надають відчуття міцності. Задні бічні зсувні двері – це особливість всіх конкурентів Rifter, і найбільше вони сподобаються дітям.

1

Загалом, Rifter вважається п’ятимісним автомобілем, адже третій ряд сидінь, що перетворює мінівен на семимісний, йде як додаткова опція.

Абсолютна модульність

Rifter доступний у двох версіях – звичайній та long. Друга означає не тільки збільшений звис, а й розтягнуту колісну базу – 4750 мм проти 4400 мм у стандартній. Для обох версій можна замовити третій ряд сидінь, які повністю знімаються. На природі це незамінне дуже зручне місце для пікніка.

2

Ще одна маленька оптимізація – три однакових повноцінних крісла другого ряду, кожне з яких тепер має систему кріплення дитячих автокрісел Isofix. Їх можна скласти за допомогою фірмової системи Magic Flat – тоді навантажувальна площадка вийде рівною.

Обсяг багажника збільшено на 100 літрів і тепер дорівнює до 775 л. Бокові вікна другого ряду отримали електроприводи замість відкидних кватирок. А ще є столики, сонцезахисні шторки, розетки та безліч підставок і ящиків.

Стильно доповнюють образ кросовера релінги на даху – окрім дизайнерського рішення, вони дозволяють брати з собою в дорогу ще більше речей.

3

Проте по-справжньому сильною стороною автомобіля є добре продумані місця для зберігання в салоні – в різних нішах і отворах є 180 літрів простору, і це більше, ніж багажне відділення в деяких міських автомобілях. Ніші в дверях можуть вмістити кілька великих пляшок води, в приладовій панелі є відділення для ноутбука, а для задніх пасажирів над багажним відсіком є ​​шафки, як на борту літака.

 

Все для водія

Завдяки організації простору водія i-Cockpit у NEW Peugeot Rifter пілот цієї автівки отримує всі переваги. Фірмова риса – зрізане кермо. А завдяки вертикальній і високій посадці водія можна легко зчитувати дані приладів, що знаходяться вище керма. Інші елементи управління розташовані класично, з відповідними перемикачами обігріву або кондиціонування повітря.

Кермо, до слова, дещо дивно сприймається після звичних розмірів "бубликів", адже, дійсно, дуже мініатюрне. Але за хвилин 10 до цього звикаєш і починаєш навіть "кайфувати", бо тут французи продумали таки до дрібниць: невелике кермо на рівні погляду водія не перекриває панель приладів, тож є лише ви і дорога, і датчики під очима.4

У Rifter доступний 8-дюймовий головний сенсорний дисплей з інформаційно-розважальною системою, яка підключається до вашого смартфону. Великий дисплей встановлений в модному "планшетному стилі" в центрі приладової панелі.

Висока посадка забезпечує хорошу видимість з місця водія, а плоскі боковини і короткий капот дозволяють легко розміщувати Rifter на дорозі або парковці.

Додаткові технології

Камера заднього виду допомагає не просто паркуватися, а й маневрувати між автівками, адже є одночасно й проекцією на вигляд зверху.

Система кермування слідкує за водієм під час руху і сигналізує, що пора відпочити. Якщо водій тривалий час не робить зупинок, датчик дає сигнал, що пора зупинитися, щоб не втратити пильності на дорозі через перевтому.

Також Rifter вміє сам зчитувати і розпізнавати дорожні знаки – якщо це обмеження швидкості у населеному пункті, то обхитрити систему вам не вдасться.

Ще одна крута "фішка" автомобіля – система руху в смузі. Якщо водій починає зміщуватись до краю дороги, Rifter сам підрулює, утримуючись в середині дороги.

Rifter сам вміє проходити горби і віражі, якщо забрати руки з керма, але одночасно попереджає, що таки краще не відволікатися від керма та контролювати рух.

 

Технічні характеристики та вартість

Новий Peugeot Rifter доступний у двох комплектаціях: Access та Allure. У базовій комплектації Access з дизельним двигуном 1.6 л HDi потужністю 92 к.с. ціна – від 486 300 грн. Комплектація Allure стартує від 560 300 грн.

 

Враження від кермування околицями Івано-Франківська

Тісно у Peugeot Rifter точно не буде нікому: ззовні він виглядає значно компактнішим, ніж є всередині. Тож виїхати на природу цим автомобілем – одне задоволення – чи то з сім’єю, чи із друзями. Ми їздили із собакою.

5

І хоч тест-драйв був у нас в робочий час – вигляд Peugeot Rifter змусив замріятися про вудочку й намет, а не натиснути на педаль газу у сторону гір змогли лише через велике відчуття відповідальності, бо цей автомобіль дійсно малює в уяві майбутні пригоди приємної подорожі.

Ви маєте можливість відчути новий Peugeot Rifter на тест-драйві – просто зареєструйтеся, щоб випробувати новинку. А протестувати його варто – перевірено на практиці!

 

Олександра Брецко

На замовлення peugeot.if.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: