fbpx

ІФНТУНГ сприяє впровадженню ефективних екологічних технологій на Івано-Франківщині

Суспільство 08:17, 05.01, 2017

На базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулася робоча нарада представників КП "Івано-Франківськводоекотехпром", Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Національного університету "Львівська політехніка" та шведської компанії WSP Sweden, присвячена інноваційним технологіям утилізації тепла стічних вод на Івано-Франківщині та місцевим особливостям утилізації фільтрату.

Практика показує, що успішне вирішення цих важливих екологічних проблем пов’язане як із залученням наукового потенціалу, так і значних інвестицій вітчизняних та іноземних компаній, пише прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Саме тому ІФНТУНГ з низкою своїх наукових досліджень у сфері екологічних споруд Івано-Франківської області та великим досвідом міжнародної співпраці став майданчиком для обговорення умов отримання гранту уряду Швеції на створення на КП "Івано-Франківськводоекотехпром" демонстраційної пілотної установки з тепловим насосом для утилізації тепла стічних вод.
Проректор із науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ О. М. Мандрик привітав учасників заходу та окреслив спектр робочих моментів порядку денного наради. Були розглянуті пріоритетні проблеми очисних споруд КП "Івано-Франківськводоекотехпром" та перспективи впровадження теплових насосів для усунення цих проблем – інвестиційний проект "Реконструкція каналізаційних очисних споруд та будівництво лінії обробки мулу для міста Івано-Франківськ", досвід шведської фірми у модернізації очисних споруд та оптимізації їх роботи, досвід впровадження установки попереднього очищення інфільтратів на Львівщині. Львівські вчені зазначили, що проект встановлення теплових насосів на каналізаційних очисних спорудах м. Івано-Франківська відповідає положенням "Енергетичної стратегії України на період до 2030 року" та "Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року" (операційна ціль 1.3 "Забезпечення енергоефективності").

Консультант та керівник проектів компанії WSP Sweden в Україні, асистент кафедри туризму ІЕПТ ім. В. Чорновола НУ "Львівська політехніка" А. М. Мальований поінформував присутніх про можливості компанії, переваги її технологій та умови співпраці з нею. Обговорення доповідей викликало неабиякий інтерес, а в результаті зустрічі з’явились чіткі перспективи щодо подальшої співпраці.

Учасники заходу відвідали очисні споруди КП "Івано-Франківськводоекотехпром".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: