fbpx

Ігор Фріс: Cпроби будь-яким чином сфальшувати народне волевиявлення будуть мати ознаки злочину

Політика 13:04, 19.07, 2016

Юрист, помічник народного депутата України Олександра Шевченка Ігор Фріс стверджує, що Івано-Франківська ОВК у зв'язку з поразкою провладного кандидата отримала вказівку "щось зробити".

Про це Ігор Фріс повідомив на своїй сторінці у Фейсбук. 

"Івано-Франківська ОВК отримала вказівку "щось зробити".

План "Б" відсутній. Ніхто не сподівався на поразку.

Всі протоколи ДВК з виборчих дільниць з мокрими печатками та підписами всіх членів є у нас на руках.

Тому спроби будь-яким чином сфальшувати народне волевиявлення будуть мати ознаки злочину.

Пишу це для тих, в кого в голові є думки про "щось зробити"…..

ПС. Ті протоколи вже ні на що не вплинуть, але на кількість років відсидки в когось можуть вплинути прямо пропорційно……"

Нагадаємо, що станом на 17 годину вчорашнього дня, 18 липня, на офіційному сайті ЦВК показник кількості опрацьованих протоколів ДВК з виборчого округу №85 "завис" на показнику 96,38%.

За інформацією "Фіртки", неопрацьованими залишилося 8 протоколів ДВК, які вже не можуть вплинути на кінцевий результат виборів навіть у випадку їх тотальної фальсифікації…

На думку керівника Івано-Франківської обласної організації "Українського об'єднання патріотів-УКРОП" Миколи Палійчука, фальсифікувати результати виборів у виборчому окрузі №85 вже не вдасться:

"Ми відчуваємо, що влада починає шукати варіанти, як фальсифікувати вибори, йдуть спроби впливати і тиснути на членів ОВК. Є інформація, що були спроби підкупу і залякувань членів ДВК… Була інформація навіть про тиск на громадські організації з метою формувати певну громадську думку з метою зірвати вибори.

Але, до честі членів комісій – дільничих та окружної, свою роботу вони роблять наразі згідно з чинним законодавством. А та затримка, яка є в роботі ОВК і в оприлюдненні результатів на сайті ЦВК, хоч і викликає запитання, проте наразі не суперечить законодаству щодо термінів дій комісій. В нас є тверде переконання, що сьогодні окружна віиборча комісія оголосить переможця на виборах у в. о. №85".

Зауважимо, що про перемогу на виборах двох кандидатів, яких підтримувала Адміністрація Президента  Тетяни Ричкової з Дніпра та Максима Микитася з Чернігова, ЦВК заявила ще вчора, 18 липня. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: