fbpx

Ігор Роп'яник знайшов оригінал нот і тексту колись популярної пісні "Вечірній Івано-Франківськ"

Стиль життя 19:11, 30.01, 2017

Художник Ігор Роп'яник виявив у родинному архіві оригінали нот і тексту відомої у 70-х роках пісні-вальсу про Івано-Франківськ.

Пісню "Вечірній Івано-Франківськ" написав композитор Богдан Юрків на слова поета Любомира Плав'юка. 

"Люди старшого покоління добре пам'ятають пісню "Вечірній Івано-Франківськ" у ритмі вальсу, яка у 70-х роках лунала на всіх концертах, по радіо. Пробував поґуґлити – глухо! Хоча ні, дещо розкопав: плагіат. Якась Рена Попадинець виклала на сайті "Українська пісня" свій твір під назвою "Івано-Франківський вальс", де вказано, що музика її і слова, звісно, теж. Насправді ж текст на 90 відсотків здертий у справжнього автора Любомира Плав'юка, лиш трохи перекручений (музичного відтворення на сайті, на жаль, немає). А ще пробувала відродити цю пісню Роксолана Лучко (художній керівник муніципального Центру дозвілля), але аранжування, яке зробила для неї Леся Соболевська, зовсім змінило мелодію пісні до невпізнанності.

І ось знайшов у домашньому архіві оригінал нот і тексту згадуваної пісні "Вечірній Івано-Франківськ", написані рукою самого Богдана Юрківа на слова Любомира Плав'юка (на звороті навіть домашня адреса композитора, якого вже, на жаль, немає серед нас)", – написав Ігор Роп'яник на свої сторінці у фейсбуці. 

Художник звернувся до ОДТРК "Карпати" з проханням відшукати цю пісню у виконанні Михайло Сливоцького та опублікувати у мережі: "Нехай люди згадають і пам'ятають".

 "Вечірній Івано-Франківськ" у виконанні тріо "Калина":

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: