fbpx

Іменні посвідчення для проїзду в міському транспорті Франківська виготовлять родичам загиблих бійців

Суспільство 13:58, 06.05, 2015

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус розпорядився в такий спосіб захистити членів родин загиблих від хамства і свавілля франківських водіїв. Водії не бажають визнавати їхній пільговий статус і висаджують жінок та дітей з автобусів і маршруток.

Про це йшлося на зустрічі голови міста з матерями та дружинами військовиків, загиблих у війні на Донбасі.

Четверо жінок описували типові ситуації на різних маршрутах в громадському транспорті Франківська. Водії відмовлялися перевозити родичів загиблих безплатно, мотивуючи або тим, що в автобусі лише три пільгових місця, або просто не визнаючи їхнього пільгового статусу. Жінки нарікали, що при цьому водії в грубій формі наказують їм виходити геть з автобуса, якщо проїзд не оплачений.

"Нас не є так багато на все місто. Ми піднімали це питання, але нас все одно висаджують з автобусів. А вимагати, так само, як і випрошувати, дуже незручно", – звернулася до міського голови матір одного із загиблих.  

"Хамська отака поведінка – це ж треба клепку в голові мати! Їм гроші в руках не горять?" – обурився Віктор Анушкевичус.

"За чинним законодавством, члени родин загиблих в АТО прирівняні за статусом до ветеранів війни і на них поширюються всі передбачені пільги",  уточнила начальник Департаменту соцполітики Івано-Франківського міськвиконкому Олександра Заклинська, присутня на зустрічі.

Голова міста повідомив, що мав зустріч з приводу аналогічних скарг на перевізників від учасників війни. Звернувся голова Івано-Франківської обласної громадської організації "Воїни АТО" Роман Парцей і повідомив про випадок на одному з маршрутів у мікрорайоні Пасічна.

"Я Сохану (голова Асоціації приватних перевізників Івано-Франківська – кор.) подзвонив і привіт вже тому перевізнику передав. Повідомив номер маршруту. І попередив, що всі скарги і звернення будуть враховані при проведенні наступного конкурсу на маршрути,  сказав Віктор Анушкевичус. – Ми будемо нараховувати штрафні бали. І знімати за повторення таких ситуацій будемо з маршруту – маємо такі повноваження".

Міський голова Франківська зазначив, що найближчим часом з приводу перевезення учасників війни та членів родин загиблих проведе зустріч із перевізниками.

А для того, щоби захистити родичів загиблих від грубощів і хамства, розпорядився – дав протокольне доручення Департаменту соцполітики виготовити іменні посвідчення для пільгового проїзду в міському транспорті членам родин загиблих. Такі посвідчення видадуть матерям, дружинам та дітям полеглих бійців.

"Зараз у Франківську є 250 маршруток. Місту стільки не треба. Досить 150, максимум – 180. Ми днями отримали новий чеський тролейбус, ще один прийде до кінця року. Будемо розвивати свій тролейбусний рух. Не треба нам їхнього приватного хамства",  підсумував мер. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: