fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Імпічмент, мова, новий закон про вибори: Дерев’янко назвав ключові завдання Верховної Ради. ВІДЕО

Імпічмент, мова, новий закон про вибори: Дерев’янко назвав ключові завдання Верховної Ради. ВІДЕО

08:16, 24.04, 2019

Верховна Рада України у четвер має ухвалити мовний закон, закон про імпічмент Президента, а також найближчим часом ухвалити новий закон про вибори, який вже готовий до другого читання.

Про це заявив лідер партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі ТРК "Рада" у вівторок.

"Я вважаю, що в четвер буде проголосований закон про мову. Я виступаю за те, щоб такий закон був",  заявив Дерев’янко.

Він зазначив, що ключове завдання цього закону – "щоб українець в Україні з українською мовою не почувався ніби в гостях у когось".

Дерев’янко вважає, що українці повинні мати можливість гарантовано отримати будь-яку послугу в Україні, спілкуючись українською мовою.

"Саме про такий захист української мови має бути чітко прописано в законі. Цей закон не має когось утискати в чомусь. Навпаки, мають бути зрозумілі правила і зрозумілі процедури, як українською мовою отримати в Україні будь-який сервіс, будь-яку послугу не тільки в державних інституціях, а скрізь",  вважає Дерев’янко.

Він також підтримав збереження квот на українську мову на радіо і телебаченні.

"Квоти на радіо і телебаченні точно не мають бути зменшені. Якщо вони будуть збільшені, то нічого поганого в цьому немає. Пасивне сприйняття мови корисне, щоб її розуміти і вивчати",  переконаний Дерев’янко.

Він також підкреслив необхідність якнайшвидшого ухвалення закону про імпічмент Президента.

"Я є автором закону "Про президента і порядок припинення його повноважень" (про імпічмент). Ще 31 жовтня 2017 року він був зареєстрований, тому однозначно його треба ухвалювати",  закликав нардеп.

Він зауважив, що в Україні досі не було такого закону за 23 роки чинної Конституції.

Також Дерев’янко виступає за ухвалення нового виборчого кодексу до парламентських виборів.

"Не можна зберігати стару систему, потрібно ухвалити новий закон про вибори. Він готовий до другого читання. Офіційно парламентська кампанія стартуватиме в середині літа. Якраз ми завершимо цю сесію і спокійно зможемо ухвалити цей закон. Це буде тест і для нового президента, і для Верховної Ради: або ми йдемо старим законом Януковича, або ми йдемо з новим законом без політичної корупції, без політичної реклами, без мажоритарки. Мають бути відкриті партійні списки і новий закон",  підкреслив Дерев’янко.

Нагадаємо, у четвер, 25 квітня, у Верховній Раді планується прийняття закону про мову. Спікер Андрій Парубій також заявив, що в цей четвер парламент може розглянути проект закону про президента, в якому буде розділ про імпічмент.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: