fbpx

Інтернет-аудиторія визнала проморолик "Porto Franko" найкращим з усіх роликів фестивалів

Культура 08:15, 09.06, 2017

В ефірі телеканалу "Еспресо" Олександра Коваль – керівник з питань маркетингу фестивалю "Porto Franko" та Олександр Балтушев – музичний продюсер фестивалю "Porto Franko 2017" розповіли про деталі зйомок проморолика, хедлайнерів головної сцени, дитячу програму та бренд фестивалю.

"Маркетинг  це своєрідний бекстейдж фестивалю, те, що залишається за кадром, те, як це все відбувається. Я розглядаю фестиваль як бізнес-продукт, який має мати впізнаваний бренд", – розповідає Олександра Коваль.

Інтернет-аудиторія визнала проморолик "Porto Franko" найкращим з-поміж усіх роликів фестивалів. Відео набрало вже близько 80 тисяч переглядів. Для створення відео залучили Київську команду – Сашу Чепігу та Семена Мозгового, які відкрили глядачам Карпатське море, а президент фестивалю  Роман Григорів написав музику для ролика. У зйомках був задіяний актор Івано-Франківського драмтеатру Іван Бліндар. Роль капітана фестивалю виконав Олег Гнатів (Мох) – продюсер гурту Familia Perkalaba,що символічно відкриватиме головну сцену фестивалю. Соліст готує меседж, який хоче донести до гостей "Porto Franko".

Фестиваль перезапускає Івано-Франківськ. Однією з осоновних локацій є Палац Потоцьких – колишній військовий госпіталь, в який в рамках фестивалю організатори вдихнули життя. Минулого року завдяки "Porto Franko Gogol Fest" занедбана історична пам’ятка відкрилась для жителів міста в нових барвах.

Цього року будівля знову оживає та перетвориться у вільний порт з тропічною сценою, яка буде живитись від сонця. Музика іспанських та кубинських діджеїв запалить гостей фестивалю енергією сонячної Іспанії та Латинської Америки. Дрінк-зона та фудкорт вразять розмаїттям смаків та концентратом кухні різних країн світу. Однією з маркетингових фішок буде великий жовтий контейнер, де буде відбуватись секретна інсталяція "Піна днів", яка згодом відправиться у свою подорож світом.

Особливий гість "Porto Franko"  вождь племені Мозамбіка  Кеба Ціссохо, який виконає на унікальному інструменті етнічні мелодії спільно з поезією Тараса Прохаська. Унікальний та єдиний у світі бамбуковий орган постійно видаватиме цікаві звуки від потоків повітря.

Вперше в Україні буде гурт Subcarpati, який буде хедлайнером в останній день фестивалю. На сцені гурту працюватиме одночасно 14 людей: кожен гратиме на певному інструменті, що поєднається з жіночим вокалом, чоловічим репом, звуками акордеону та скрипки і перетвориться у прогресивну електронну музику. Porto Franko не просто локальний фестиваль, бо планує робити тур гурту "Subcarpati" Україною під брендом "Porto Franko".

Цьогорічною новинкою став унікальний підхід до волонтерства  створення "Бухти Волонтерів", які не зупиняться на нашому фестивалі, а прагнутимуть розвиватися далі. Цьогоріч в рамках "Porto Franko" вперше буде потужна дитяча програма в Івано- Франківську. Організатори підготували для дітей різні розваги  руханки, лекції, перегляд мультфільмів та книжкові читання. Якщо минулого року організатори орієнтувались на студентство та молодь, то на сьогодні вони розмовляють через фестиваль з іншою віковою аудиторією.

Нагадаємо, фестиваль "Porto Franko" пройде в Івано-Франківську з 14 до 18 червня – Івано-Франківськ перетвориться на "мистецький порт" і стане культурною столицею України. Щодня планується близько 20 заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: