fbpx

Ірена Карпа записала пісню "Вдова" в зоні війни. ВІДЕО

Культура 20:50, 14.07, 2016

Прикарпатська письменниця та співачка Ірена Карпа разом із Юлею Богуславкою та гуртом "Правиця" записала пісню на честь загиблих у зоні АТО і їхніх родин.

Як постала ця пісня, Ірена Карпа розповіла на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук. 

"Я якось дуже давно думала про цю пісню. Любила її і боляче проживала. Все ніяк не наважувалася за неї взятися. а тут з "Правицею" воно якось само вийшло, природньо. Справжні музиканти бачать більше і глибше. А Юля Богуславка – це взагалі голос, який зі мною завжди.

Я не знаю, чи можна сказати в наші ці дні більше, ніж казали жінки у народних піснях в кожен історичний період. Це було, це є. І так хочеться, аби більше не було.
Ця пісня для матерів, що втратили синів чи доньок, для жінок, що втратили чоловіків, для коханих, для сесер, для всіх нас, бо щодня, з кожним втраченим життям, помирає крихітка нас. Але те, що лишається жити, воно бореться, бунтує, захищає, не терпить.
Я не буду писати імена знайомих і друзів, яких у мене більше нема. Хай кожен з нас подумає про тих, кого знав",  написала Ірена.

 

Фото вдів та матерів загиблих солдатів: Юрій Білак. Зйомки в АТО: Ірина Баглай та оператори "Подробности". Монтаж: Женя Вахнюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: