fbpx

Іспанці планують будувати будинки, які повертатимуться за сонцем

Суспільство 22:48, 16.11, 2015

Іспанський стартап пропонує будувати інноваційні будинки, які здатні обертатися навколо своєї осі вслід за рухом сонця.

Новий проект отримав назву "Sunhouse360º" і з його допомогою архітектори планують максимально збільшувати рівень теплового комфорту житлових будинків у будь-який час доби. Гасло компанії: "360 градусів свободи і 100% комфорту протягом усього року".

Як повідомляє sunhouse360.com, кожен Sunhouse360º буде являти собою будівлю у формі круга діаметром до 18,5 метрів, встановленого на плоскій поверхні з армованого бетону. За рух будинку відповідатиме високотехнологічна система з приводом від двох електродвигунів і 15-хвилинним циклом обертання. За заявою архітекторів, рух "сонячного" будинку буде плавним і непомітним для його мешканців, пише Екодім.біз.

Екодім іспанських інженерів спочатку планувався як будівля з низьким або нульовим енергоспоживанням, харчування для якого поставлятиметься поновлюваними джерелами. Зокрема, будинок буде оснащений двома високопродуктивними сонячними панелями розмірами 2х2 метри для вироблення електроенергії і тепловим насосом, який вироблятиме тепло з навколишнього середовища для опалення та гарячого водопостачання і служитиме кондиціонером в літній час.

Для максимальної енергоефективності "сонячний будинок" оснащений повністю світлодіодним освітленням як зовні, так і всередині. Домашня система автоматизації здатна контролювати рівень освітлення, роботу системи опалення, закриття і відкриття віконниць. Теплі підлоги забезпечують комфортну температуру на всіх поверхах будівлі, а кожна спальня і вітальня обладнані окремою мультимедійною системою.

Розробники планували спорудження трикімнатного двоповерхового будинку Sunhouse360º з трьома спальнями, передпокоєм, вітальнею-їдальнею-кухнею з прекрасним панорамним видом і ґанком по периметру. Будинок включає ультрасучасні системи, які, поряд з якістю матеріалів, гарантують теплий, зручний і чистий інтер’єр.

В залежності від побажань замовника можуть бути застосовані різні комбінації панелей, різні кольори фасаду. Внутрішнє оздоблення Sunhouse360º також при бажанні може оформлятися персонально, завдяки співпраці з відомою французькою дизайнерською компанією.

"Розумний" будинок має декілька режимів обертання: автоматичний (максимальна енергоефективність), ручний і програмований, при якому з вікна кімнати періодично будуть відкриватися різні види. Завдяки поворотній системі, теплоізоляції і якісним матеріалам будинок Sunhouse360º здатний скоротити викиди вуглекислого газу до 68%, а споживання електроенергії – до 70%.

Що стосується термінів зведення екобудинку, то іспанські інженери заявляють, що максимальний час будівництва займає 8 місяців. Вартість Sunhouse360º стартує від 3000 євро за квадратний метр, а значить, загальний цінник на "розумний" будинок площею приблизно в 480 м кв. (два поверхи) складе всього лише близько 1,5 млн євро. Якщо ж ви захочете побудувати його за межами Іспанії, то доведеться ще трохи доплатити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: