fbpx

Історія компанії Nissan

Економіка 11:36, 18.04, 2019

Японська машинобудівна галузь в усі часи відрізнялася якістю та надійністю своєї продукції. Серед усіх брендів у цій сфері не останнє місце займає торгівельна марка Nissan.

Однойменна компанія де-факто була створена в 1934 році, але не можна сказати, що цей бренд був чимось новим. Насправді Nissan – це результат злиття декількох компаній, перша з яких – Kwaishinsha Co. – була створена ще в 1914 році. Ця фірма конструювала легкові автомобілі з двохциліндровими двигунами потужністю до 10 кінських сил. Такі моделі називалися DAT за ім’ям засновників фірми.

 

Становлення бренду Nissan

Згодом до Kwaishinsha Co. приєдналися ще чотири компанії. Що цікаво, ще до 1983 року підприємства, що утворили «Нісан», випускали автомобілі під власними брендами (подекуди виробництво тривало аж до 1983 року).

Спочатку головний офіс та виробничі потужності знаходилися в Токіо, але потім їх перенесли до Осаки. Згодом був відкритий завод у Йокогамі, а машини Nissan стали експортуватися до Центральної та Південної Америки, решти країн Азії.

1

Ці часи існування Nissan Motor Co. Ltd ознаменувалися створенням моделі Datsun 14 Sedan. Вона вирізнялася наявністю статуетки стрибаючого кролика на капоті. Він став символом дуже значних швидкісних характеристик автомобіля. Компанія в 1936-ому році уклала угоду про співробітництво з фірмою Graham. Це допомогло автомобілям Nissan працювати на новітньому обладнанні.

 

Новітня історія Nissan

З початком Другої світової війни виробництво на заводах Nissan Motor Co. Ltd мілітаризувалося. Варто сказати, що цій компанії пощастило значно більше, аніж іншим японським виробникам авто, адже її заводи найменше постраждали від американських бомбардувань. Під час війни ярлик Nissan було видно на двигунах військових літаків та моторних човнів, армійських вантажівках та звичних легкових автомобілях. По завершенню Другої світової більше половини власності компанії було реквізовано окупаційними військами. У такій ситуації Nissan Motor Co. Ltd перебувала до 1955 року.

Починаючи з 60-их років XX сторіччя, компанія активно збагачує модельний ряд та виходить на іноземні ринки. Співробітництво з закордонними фірмами дозволяє облаштовувати виробництво автівок за останнім словом техніки. Посилення профспілкового руху значно покращує становище працівників на заводах Nissan. На сьогоднішній день ця компанія має свою долю в інших гігантах машинобудування, займає значне місце у промисловій галузі Японії та є лідером у багатьох інших сферах.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: