fbpx

ІТ, фізика і любов: як провести вихідні у Франківську

Суспільство 08:55, 17.03, 2018

Міжсезоння дарує можливість жити в інтелектуальному вимірі – місто ще не взяло весняного ритму, не спокушає драйвом пробігів, покатушок, фестивалів оpen air. Це все попереду, а зараз ще трохи часу на забави ума й самоосвіту. Цього тижня вихідні у Франківську варто використати для того, щоби дізнатися про нові речі, побачити раніше не бачене і навчитися того, чого раніше не вміли. КУРС рекомендує.

Влитися в ІТ-спільноту

Сьогодні, 17 березня, в Івано-Франківську – It Rally Starters 2018, найбільша конференція для ІТ-початківців та студентів. 

1У програмі події:
– знайомства з найбільшими ІТ-компаніями міста;

– презентації ІТ-курсів та курсів іноземних мов;
– корисні поради щодо працевлаштування та майбутньої кар’єри;
– а також цікаві доповіді та корисні знайомства. 

Участь у  конференції, обіцяють організатори – спільнота  ITRally – може стати початком захопливої кар’єрної подорожі.

Конференція з 9.00 до 17.00 в університеті Короля Данила, вул. Євгена Коновальця, 35. Вхід вільний.

Дискутувати про Хокінга і його прогнози

Сьогодні, 17 березня, у відкритому просторі ВДОМА відбудеться дискусійний вечір пам'яті видатного вченого, фізика Стівена Хокінга.

2На дискусії можна більше дізнатися про цю неординарну постать, посперечатися про його досягнення і переглянути про нього фільм. А ще буде багато цікавого про теоретичну фізику. Обіцяють "вільний мікрофон". Для зручнішого проведення часу рекомендують взяти карімат чи спальник.

Початок о 14.00, вхід вільний.

Відчути любов до гробу

В Івано-Франківському драмтеатрі прем’єра. 17-18 березня Франківський драмтеатр покаже комедію Ореста Пастуха "Любов до гробу" за п'єсою Альдо Ніколаї "Це була не п'ята, а дев'ята (Любов до гробу)".

3

У гостросюжетній чорній комедії є все, що потрібно глядачу: пікантна тема любовного трикутника і абсолютно нетривіальне її розкриття, неочікувані парадоксальні вибрики сюжету, палкі, "на краю леза", стосунки, прекрасна героїня Єва, яку автор назвав так не просто, оскільки вона є втіленням усіх можливих жіночих принад, ідеальна жінка (і за сумісництвом – "спокусниця роду людського").

Початок 18.00, квитки від 60 грн.

Витворяти разом із дітьми

Традиційно – майстер-класи в Бастіоні на вихідних, 17 та 18 березня. Заняття – біля галереї "Арт на Мур".

Субота, 17 березня
13.00. Маки з тканини. 75 грн.

А також майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00.

Заняття зі скульптури щосуботи об 11.00.

Неділя, 18 березня
11.30. Розпис на тканині. Батік. 85 грн.
13.00. Композиція до великоднього кошика. 160-250 
15.00. Декор великодньої свічки. 65 грн.
16.00. Розпис на склі. Композиція на вибір. 85 грн.

Стати МайстерЯйць

В суботу, 17 березня, у фортечній галереї "Бастіон" в Івано-Франківську святкує четверту річницю ініціатива творчої реабілітації бійців "Творча Криївка".

4У програмі – майстерня від журналіста з незвичним хобі Володимира Гарматюка. Будуть робити ДивоЯйця. З собою для цього треба мати порожню коробку від піци, ножиці та клей.

Початок о 14.00. Вхід – вільний.

Ростити приправи в равликах

Якщо хочете вдома мати базилік, майоран, салати та іншу зелень, то гайда на майстер-клас "Розсада в равликах".

5

Зустріч 17 березня допоможе і тим, хто має невдалий досвід вирощування зелених смаколиків на підвіконниках та балконах. Саме час подбати про пишний весняний сад.

На майстер-класі розкажуть про улюблений спосіб посадки розсади зелені (і не тільки). Покажуть перший етап – без землі, і наступні кроки із землею. Поділяться секретами швидких сходів насіння та виправлять помилки посадки насіння у землю, яких найчастіше допускають новачки.

Початок о 16:00, публічний простір ВДОМА. Вартість 55 грн.

Уявити один день з життя пані Мулярової

18 березня – майстер-клас для дітей і дорослих у "Першій сімейній ресторації Мулярових". Будуть оживляти пані Мулярову.

6

А вона була ще тою красунею. Мала русяве волосся, густі брови, кругле личко, рум’яні щічки. Любила одягати красиві сукні. Тож з допомогою художніх матеріалів спробують передати на папері один день із життя чудової пані.

Отже, врешті-решт пані Мулярова прокидається, ходить по дому, готує їсти, катається на велосипеді, збирає квіти, грає на фортепіано, читає книгу. Створити художню історію запрошують всіх охочих.

Початок о 14.00. Вхід безкоштовний.

Побачити тінь Сонця

В неділю, 18 березня, в Iвано-Франківську в Народному домі "Просвiта" зіграє великий сольний концерт в рамках ювілейного туру "15 років на сцені" команда "Тінь Сонця". 

В програмі, окрім улюблених хітів, можна буде почути незабутні ретрокомпозиції, а також найновіші пісні.

"У нашій історії шляхетний Станіславів відіграв дуже важливу роль: ще з далекого 2006 року ми відвідуємо це місто і заслужено вважаємо франківську армію шанувальників однією з найбільших в Україні!" – анонсують концерт учасники гурту.  

О 19:00 концерт відкриє франківська команда "Брати Станіслава".

Квитки тут 

Додати кавового смаку до життя

Cupping – дегустація кави 18 березня у  Delikacia.  Будуть заварювати, дегустувати та обговорювати сорт "Варка Сакаро" із регіону Йоргачеф.

7
Кількість місць обмежена – 12 учасників. Реєстрація за посиланням 

Важливо: не використовуйте парфуми та не снідайте важкою їжею. Допоможіть своїм рецепторам оцінити всі особливості кави.
Початок о 10.00. Участь у події безкоштовна.

Зануритися в казку

Український мультик "Викрадена принцеса" за перший уікенд зібрав у прокаті майже 21,5 мільйона гривень.

8

Цей анімаційний фільм вже подивилися майже 300 тисяч українців. До роботи над сценарієм мультика продюсери залучили голівудських сценаристів. Фільм купили для показу в ряд країн – від Франції до Південної Кореї.

У Франківську мультфільм на цих вихідних іде в кінотеатрі "Космос". Мультик переповідає поему Олександра Пушкіна "Руслан та Людмила".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: