fbpx

ІТ-освіта нового формату: у Франківську Beetroot Academy запускає нові курси

Суспільство 18:33, 21.08, 2018

Цього літа IT-школа Beetroot Academy підписала угоду про партнерство зі Швецією на три роки. Швеція допоможе розвивати ІТ-сферу в Україні. Beetroot Academy подвоїть кількість шкіл до 20 по всій країні, запустить нові курси, зокрема – нетехнічні напрямки навчання.

Партнерство зі Швецією допоможе навчати тисячі жителів України щороку, відкривати для них нові можливості в ІТ-сфері.

Про Beetroot Academy

Beetroot Academy – неприбуткова шведсько-українська ІТ-школа. Головна мета організації – позитивний вплив на суспільство. Спочатку Beetroot Academy була підрозділом ІТ-компанії Beetroot, яка співпрацює з клієнтами по всьому світу. Першу академію було відкрито в Полтаві в 2014 році, щоби допомогти місцевим мешканцям побудувати ІТ-кар’єру. Наразі є самостійні 10 шкіл в Києві, Полтаві, Одесі, Івано-Франківську, Маріуполі, Миколаєві, Краматорську, Кременчуці, Чернігові та Запоріжжі.

В Beetroot Academy є курси з 6 напрямків, вони базуються на змішаному методі навчання. Окрім дизайну та програмування, викладаються уроки англійської та надається кар’єрне консультування. Програма курсів базується на реальних потребах ринку, а викладачі – практикуючі розробники та веб-дизайнери.

В Івано-Франківську школа відкрилася у липні 2017 року, на сьогодні має вже 49 випускників, половина з яких знайшла роботу в ІТ-галузі.

Незабаром у франківській школі планується запуск нових курсів: Advanced Java Script (деталі тут) та Back-End розробка (більше тут). 

Розвиток IT-сфери в Україні

За даними аудиторської компанії PwC, в 2017 році ринок ІТ виріс на 20%. Податкові надходження в бюджет склали 7,8 млрд грн. До 2020 року співробітники ІТ-сфери будуть сплачувати до 27 млрд грн податків до бюджету.

Інформаційні технології на третьому місці за рівнем експортних надходжень після агробізнесу та металургії. Якщо темпи росту залишаться такими, як є, за 5 років ІТ посяде друге місце за рівнем експорту.

Окрім того, завдяки високому рівню доходу формується середній клас в країні, а це – основа успішної економіки.

Внесок Beetroot Academy у розвиток країни

За 4 роки роботи Beetroot Academy випустила 750 студентів, 70% з них вже працюють в ІТ-галузі. Після відкриття 10 нових шкіл випускниками по всій країні ставатимуть 2000 людей щороку.

В 2017 році 190 випускників академії знайшли роботу. Тоді початківці в ІТ-сфері заробляли від 250 доларів в місяць. В 2026 році початкова зарплата ІТ-фахівця буде складати 340 доларів, а близько 1400 випускників Beetroot Academy знайдуть роботу.

Зарплата фахівців-початківців збільшується на 20-30% щороку за перші п’ять років та на 10-20% щороку в наступні п’ять років.

В 2026 році загальний дохід випускників академії складе 110 мільйонів доларів. Оскільки ІТ-фахівці найчастіше працюють на іноземні ринки, то ІТ-послуги в Україні – це чистий експорт в західні країни. Співробітники ІТ-галузі сплачують податки в місцеві бюджети, отже – позитивно впливають на економіку регіону. З’являються нові робочі місця, люди можуть отримувати гідну зарплату, не залишаючи рідного міста.

Восени 2018 року в  Beetroot Academy починається новий семестр. Проходить набір в десяти містах за напрямками: Front-End та Back End; Python, Advanced JavaScript та Web Design.

Більше про курси та реєстрацію тут.

Більше про Beetroot Academy тут.

Більше про Beetroot тут.

Більше про посольство Швеції в Україні тут.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: