fbpx

Іван Малкович разом із "Правим Сектором" розпочали духовну акцію. ВІДЕО

Культура 07:20, 23.09, 2015

Письменник та видавець з Прикарпаття Іван Малкович спільно з капеланською службою ДУК розпочали акцію "Молитовне єданання України".

"Найбільше для України лихо – це те, що ми роз’єднані, що дуже багато батальйонів, які я сприймаю як одне українське військо. І я би не хотів асоціюватися ні з "Правим сектором", ні з ОУН. Я знаю, що це є наше одне українське військо", – сказав на прес-конференції в УНІАН Іван Малкович, поет, власник і директор приватного видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

"Я сприймаю цю ініціативу як міністерства культури для війська. І це дуже важливо, щоб військові не сварилися, щоб вони мали порозуміння, щоб вони під Верховною Радою одне в одного не стріляли і щоб справді було об’єднання", – підкреслив поет.

За його словами, таке єднання і українського війська, і митців нині вкрай важливе, оскільки "тепер кожній людині важко бачити, коли державці, які би мали займатися серйозно військом, часто займаються чимось іншим, і людина справді розгублена – чому вона ризикує життям". І в такий дуже непростий момент може виникнути "зворохоблення між своїми".

"Завжди, де йдеться про культуру, про духовність, про єднання, якщо треба моє плече, хочу його підкладати, бо для мене це об’єднання – не на словах, а на ділі. І я розумію, що ви це робите на ділі, бо ви справжню справу там (на передовій – ред.) робите, найвеличнішу, найпотрібнішу для України. Тому я тут", – запевнив Малкович.

Духовний проект, спрямований на об’єднання України, ініціює Капеланська служба ДУК "Правий сектор". Про це заявив керівник Капеланської служби ДУК ПС отець Микола Мединський (капелан Залізняк) під час прес-конференції в Укрінформі.

"Капеланська служба ДУК "Правий сектор" розпочинає абсолютно нову програму своєї діяльності – під назвою "Віра. Традиція. Чин". Початковим проектом програми є духовна акція "Майдан молитви за перемогу, єднання та мир" перед іконою Богородиця Єднання, яка походить із далеких Соловецьких островів, перед якою молилися сотні а чи тисячі героїв національно-визвольної боротьби минувшини", – сказав Микола Мединський.

"Є надзвичайно велика загроза для Української держави, для української нації. І ми маємо за мету, щоб всі, хто небайдужий, хто відчуває потребу стати на захист нашої землі, забули роздори і непорозуміння і, об’єднавшись навколо матері-України, стали знову однією великою, потужною українською родиною під гаслом "Бог і Україна – понад усе", – наголосив отець.

"Наш метод – це синтез духовного з патріотичним. Будуть художні проекти, для яких запрошуватимуть митців і залучатимуть до створення витворів мистецтва бійців на передовій. Буде тісна співпраця з проектами з реабілітації наших воїнів. Наш проект – багатогранний. Він включатиме такі цікаві проекти, як "Бандерівці духовного чину", "Покрова перемоги", у задумі й інші", – розповів Мединський.

Він закликав усіх долучатися до ініціативи, в першу чергу спрямованої для допомоги бійцям.

"Мусимо зробити все важливе для надання більш активного духовного опікунства для бійців – як на фронті, так і коли вони повертаються на реабілітацію або на ротацію, а також максимально докластися до зміцнення та утвердження духовно-патріотичного стержня у свідомості кожного українця", – підкреслив Мединський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: