fbpx

Іванофранківець Володимир Лущак вдруге став переможцем премії "Лідер науки України"

Суспільство 18:22, 12.04, 2018

Професор Прикарпатського національного університету Володимир Лущак, єдиний серед науковців Прикарпаття, вже вдруге став переможцем премії "Лідер науки України. Web of Science Award".

Цього року – в номінації "Найбільш цитований дослідник". Церемонія нагородження відбулася 11 квітня у великому конференц-залі Національної академії наук України. Престижну премію в Україні вже вдруге вручає разом з МОН, НАН та МОЗ міжнародна видавнича компанія "Clarivate Analytics", якій належить платформа Web of Science.

Премією "Web of Science Awards Ukraine 2018" нагороджені 9 українських вчених, 14 вишів та наукових установ, а також 1 журнал за їх вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки. Науковців відзначили за найбільшу кількість наукових робіт, опублікованих в 2008-2017 роках. Серед українських видань премію отримав журнал з найбільш впливовими дослідженнями. Установи ж нагороджували за найбільшу кількість високоцитованих статей, за найкращі публікаційні стратегії, за найбільшу кількістю наукових праць, опублікованих у співпраці, та за кількістю публікацій загалом.

"Оприлюднення наукових результатів у визнаних у світі наукових базах – як важливий показник якості наукового дослідження, так і чинник, що стимулює розвиток науки. Торік ми знайшли кошти на те, щоб забезпечити централізовану передплату до Web of science і Scopus для понад 100 українських вишів та наукових установ МОН. І ми отримали вражаючі докази того, наскільки це потрібно. Якщо в перший місяць через ці підключення було зроблено 22 з половиною тисяч запитів, то через три місяці – понад 100 тисяч. Це свідчить, що українська спільнота справді інтегрується, що ці інформаційні продукти потрібні. Тому наразі нашою метою є отримання національної ліцензії, щоб доступ до баз мали всі провідні виші та наукові установи України – попри їх відомче підпорядкування. Звісно, на це потрібні кошти, і ми зараз працюємо над цим", – відзначив заступник Міністра освіти і науки  Максим Стріха, вітаючи переможців.

Нагадаємо, що у 2016 році професор університету, доктор біологічних наук, завідувач кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Лущак став переможцем премії "Лідер науки України 2016. Web of Science Award" в номінації "Вчений України. За значні успіхи".

Премії "Web of Science Award 2018" були вручені у 7 номінаціях. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: