fbpx

Іванофранківець, який отримав п’ять повісток, безпідставно стверджує, що хворий, – воєнком Сорокопуд

Суспільство 15:55, 11.06, 2015

Військовий комісар Івано-Франківська Ігор Сорокопуд зазначив, що жодних причин відмовлятися від мобілізації у Андрія Мазурака немає.

Як вже писав КУРС, франківець Андрій Мазурак отримав вже п'ять повісток, за станом здоров’я зараз не може служити, однак від мобілізації не відмовляється та всі п’ять разів з’являвся у військкомат.

Прийшовши у військкомат 11 червня, Андрій Мазурак написав дві заяви: щоб йому видали копію медичної довідки за попередніми результатами медкомісії та дозволили повторно пройти медичний огляд. В обох проханнях чоловіку відмовили. Однак після втручання журналістів заяви таки прийняли та пообіцяли надіслати йому відповідь протягом 14 днів, інформує Репортер.

В свою чергу, військовий комісар Івано-Франківська Ігор Сорокопуд зазначив, що жодних причин відмовлятися від мобілізації у чоловіка нема.

"Він проходив медичну комісію і за результатами медичного огляду визнаний придатним до військової служби. Це може підтвердити протокол та довідка, видана військово-лікарською комісією, – каже Ігор Сорокопуд. – Він був направлений для проходження військової служби в 184 навчальний центр, де почав подавати скарги на стан здоров’я. З невідомих мені причин, мотивуючи тим, що в Мазурака багато скарг, його там не прийняли. І ніякого письмового підтвердження про те, що він не придатний, нам не надали”.

Також, за словами комісара, сьогодні, 11 червня, прибувши на пункт збору, Андрій Мазурак відмовився відправлятися до військової частини.

"Від доповів заступнику, що відмовляється їхати в частину, – зазначив Сорокопуд. – Вивчаючи його документи, ми виявили, що протягом останніх кількох років він жодного разу не звертався до лікарів і жодних записів про хвороби в його амбулаторній картці немає. Тобто він безпідставно стверджує, що хворий, не показуючи при цьому жодних документів”.

Якщо виявиться, що Мазурак незаконно відмовився відбувати до військової частини, йому загрожуватиме кримінальна відповідальність за ухилення від мобілізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: