fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Іванофранківка, яка постраждала внаслідок будівельної афери на Ленкавського, продовжує боротись за справедливість у суді

Іванофранківка, яка постраждала внаслідок будівельної афери на Ленкавського, продовжує боротись за справедливість у суді

Суспільство 11:47, 27.06, 2018

Афера з продажем квартир в одній з новобудов у Івано-Франківську тягнеться вже чотири роки.

Весною 2015-го зведення новобудови, що по вулиці Ленкавського, 4а, переросло у справжній скандал. Квартири тут отримали одразу кілька власників. Будівельна афера торкнулася більш як десяти іванофранківців. За цим фактом відкриті кримінальні провадження. Мешканці нашого міста судяться з "Кредо ІФ", фірмою, яка будувала багатоповерхівку.
 
Однією із потерпілих, яка придбала квартиру в новобудові на Ленкавського, 4 а, є Віра Бойчук. Жінка каже, в 2014 році вона купила її за договором переуступки через агентство нерухомості "Домолюкс". Про те, що на цю ж квартиру претендує ще одна "власниця" Ганна Дранчук, Віра Бойчук дізналась аж через два роки.
"Уявіть ситуацію: ми проживали в тій квартирі 1 рік. В ході з’являється жінка, яка каже, що має право власності на неї, починає мене виселяти і судовими рішеннями скасовувати мої договори", – розповідає Віра Бойчук.
У березні 2018 року Івано-Франківський міський суд не задовольнив позовних вимог Віри Бойчук і не скасував договір купівлі-продажу між будівельною фірмою "Кредо-ІФ" та громадянкою Ганною Дранчук. Тому Віра Бойчук подала позов на розгляд Апеляційного суду Івано-Франківської області. Днями судді прийняли рішення на користь потерпілої й задовольнили її вимоги.

Адвокат Віри Бойчук Володимир Суботник позитивно оцінює таке рішення.

"Товариство "Кредо-ІФ" не мало права двічі отримувати кошти за квартиру, у 2011, а потім у 2015 році. І тепер Бойчук і Дранчук воюють у судах. Ми отримали законно обґрунтоване рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області, який визнав недійсним цей договір купівлі-продажу Дранчук з "Кредо-ІФ".
Розповів про те, як він став жертвою будівельної афери, ще один мешканець Івано-Франківська Ілященко Анатолій:
"Продавали квартири по декілька разів. Я маю справу з цією бандою з 2006 року. Схожа ситуація, що й в Бойчук. Гроші вони поставили собі в кишені, а я квартири так і не отримав. Я знаю, що були ще 5 заяв від потерпілих. Одні з них захворіли і повідпадали, інші склали руки. Залишились тільки ми з Вірою Бойчук, що і досі воюємо з "Кредо-ІФ".
Сама ж Віра Бойчук каже, що по судах ходить уже більш як три роки.
"Постійно змінюються судді. Один із них, Островський, взагалі сказав, що чек в мене недійсний і квартира належить Дранчук. Але я все-таки рада, що справедливість перемагає і Апеляційний суд прийняв таке рішення".
Втім радіти поки рано, твердять адвокати. Кажуть, ця судова справа може тягнутись ще кілька років.  
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: