fbpx

Франківщина входить до п'ятірки областей з найвищою непридатністю до військової служби, – обласний воєнком

Суспільство 11:54, 24.01, 2015

В деяких районах Івано-Франківської області показник непридатності до військової служби сягає 20%.

Про це на нараді в Івано-Франківській ОДА повідомив виконувач обов'язків начальника обласного військового комісаріату Олег Мороз.

В нараді беруть участь військові комісари всіх районів області, голова ОДА Олег Гончарук, представники МВС, СБУ, обласної прокуратури та Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА. Загалом близько сотні людей.

Олег Мороз заявив, що поки що в області мобілізація не розпочалася. Наразі йде етап оповіщення і проходження медкомісії.

"Ми ще не почали власне мобілізацію, зараз на етапі оповіщення,  говорить Мороз. – Проводиться оповіщення для проходження медкомісії. І за результатами медкомісії приймається рішення, формуються команди. Але вже за цей час можемо сказати, що область входить у п'ятірку, де найбільша непридатність до військової служби. В окремих районах доходить до 20%".

Загалом, як відмітив військовий комісар, в області людський ресурс для виконання цієї хвилі мобілізаціі становить 90 тисяч осіб.

За словами голови облдержадміністрації Олега Гончарука, нарада зібрана з ініціативи громадських активістів, має на меті з'ясувати стан речей з мобілізацією в області і виробити схему дій, щоби не повторити досвід із 5-им батальйоном, виключити провокації та не допустити преференцій при врученні мобілізаційних повісток.

Голова ОДА відзначив, що важливо, щоби хлопці не потрапляли одразу на передову, а відповідно до Указу Президента проходили навчання.

За результатами наради голова ОДА Олег Гончарук має мати розмову з Президентом України Петром Порошенком.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: