fbpx

Івано-Франківськ готується до другого "Свята винограду та вина"

Культура 12:29, 26.08, 2015

29 та 30 серпня в обласному центрі відбудеться другий фестиваль "Свято винограду та вина". Цьогоріч до нього долучаться виноградарі як з Прикарпаття, так і з інших областей.

За словами заступник голови клубу "Виноградарі Прикарпаття" з технічних питань та директора фестивалю Василя Зварича, головною метою заходу є популяризація виноградарства на теренах області.

"Кожен із вас і з нас може виростити виноград у себе вдома. Ми покажемо як, ми підкажемо і навчимо", – зазначив Зварич.

Ще однією метою заходу є зміна культури споживання вина, щоб відвідувачі зрозуміли, що це не стільки алкоголь, скільки корисний напій.

Окрім цього, організатори сподіваються на збільшення туристичної привабливості міста.

Як зазначив начальник відділу туризму Івано-Франківського виконавчого комітету Володимир Устинський, довелося внести зміни у програму фестивалю, оскільки саме 29 серпня буде річниця Іловайської трагедії. Тому концертну програму цього дня скоротили, проте наступного дня обіцяють компенсувати її. Урочисте відкриття "Свята винограду та вина" планується о 12 годині. Щоправда локацію цього року дещо змінили – з площі Ринок перенесли на Вічевий майдан.

У програмі передбачено багато заходів і для виноградарів, і для відвідувачів. Зокрема, відбудеться дегустація винограду, під час якої професійний склад дегустаційної комісії визначатиме переможців у різноманітних номінаціях. Дегустаційна комісія визначить також кращі зразки серед вин. Переможці отримають цінні подарунки. Окрім цього, відбудуться конкурси на тему виноградарства та дегустаційні презентації. Виноградарі проведуть також тематичну конференцію.

Гості свята зможуть скуштувати виноград та вино, а також страви автентичної карпатської кухні. Долучаться до свята і бджолярі, які запропонують карпатський мед.

Особливістю цьогорічної програми стане спортивний забіг, ініційований спільнотою "Тепле місто". Це буде патріотичний кольоровий забіг, про який КУРС писав раніше.

Зазначимо, на сьогодні обласна організація виноградарів налічує близько 120 виноградарів, частина з яких більш активні, частина – менше. Майже усі візьмуть участь у фестивалі.

Нагадаємо, минулого року участь у "Святі винограду та вина" взяли близько сотні виноградарів з усієї України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: