fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Дитячий балет, всесвітньовідомі піаніст та кларнетист: Івано-Франківськ готується до "Прикарпатської весни"

Дитячий балет, всесвітньовідомі піаніст та кларнетист: Івано-Франківськ готується до "Прикарпатської весни"

Культура 13:59, 11.04, 2018

З 15 по 27 квітня в Івано-Франківській обласній філармонії ім. Іри Маланюк відбудеться обласний відкритий фестиваль професійного музичного мистецтва "Прикарпатська весна - 2018".

Як зазначають організатори, "Прикарпатська весна" – єдиний в області фестиваль професійного музичного мистецтва, який проводиться з 50-х років ХХ століття. Його місія – формування позитивних тенденцій у розвитку професійного регіонального музичного мистецтва через популяризацію найкращих взірців професійної української та світової музичної культури. 

Директор філармонії Василь Тимків зазначив, що у рамках "Прикарпатської весни" глядачі зможуть відвідати сім концертів.

"У програмі фестивалю є шість наших запланованих концертів і один концерт, який трохи вибивається з "Прикарпатської весни", але він ще раз підкреслює, що курс на євроінтеграцію є правильним. Тому що 15-та "Французька весна" збіглася з нашою "Прикарпатською весною", і 20 квітня буде концерт французького піаніста Максіма Зеккіні", – розповів Василь Тимків.

Особливістю цього концерту стане те, що він присвячений сторіччю завершення Першої світової війни і "Концерту для лівої руки" Моріса Равеля, який був написаний для австрійського піаніста Пауля Вітгенштейна, який втратив праву руку у війні, проте продовжив кар'єру піаніста. 

У неділю, 15 квітня, фестиваль відкриватиме Черкаський академічний заслужений український народний хор.

17 квітня на сцені філармонії академічний камерний оркестр "Harmonia Nobile" виступить разом із всесвітньовідомим молодим кларнетистом Кшиштофом Ґжибовські (Польща-Німеччина).

Василь Тимків радить звернути особливу увагу на концерт камерного оркестру "Ренесанс", який відбудеться 24 квітня. Цей колектив був створений у 2017 році – до нього увійшли музиканти, які раніше грали у Донецьку та Луганську. 

19 квітня глядач зможе побачити неймовірну прем'єру балету "Історія Кая та Герди". Ролі у ньому виконують 80 дітей віком від 5 до 13 років. А 8-річна виконавиця головної ролі Юстина Білоган цьогоріч отримала ще й перше місце у своїй віковій категорії на 72-му танцювальному конкурсі у Франції "Scene Francaise". 

27 квітня "Прикарпатську весну" закриє академічний ансамбль пісні і танцю "Козаки Поділля".

Ще один додатковий восьмий концерт відбудеться у Вінниці, оскільки фестиваль розширює географію за межі міста та області. 

"Наше концептуальне завдання – філармонію перетворити у заклад сімейного типу. Насправді, філармонія – це дуже зручна річ, куди можна ходити цілими сім'ями та родинами з дітьми. Це дуже важливий момент, адже будь-які речі можна розуміти разом", – додав Василь Тимків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: