fbpx

Івано-Франківськ має мобільний туристичний сервіс для планшетів та смартфонів

Культура 13:47, 13.05, 2015

У Франківську презентували мобільний додаток до гаджетів "Івано-Франківськ для туристів".

Мобільний додаток "Івано-Франківськ для туристів" – це вже другий продукт, який програмісти міськвиконкому створили для мешканців та гостей Франківська. Цей написаний для туристів та людей, які вперше відвідують місто.

Мобільний додаток містить загальну інформацію про місто Івано-Франківськ, телефони першої необхідності, інформацію про події та новини, можливості для шопінгу, перелік банківських відділень, медичні заклади, урядові установи, освітні, спортивні та розважальні заклади, а також готелі, ресторани та кафе. 

За допомогою мобільного додатку можна дізнатись про п’ять різноманітних туристичних маршрутів містом. Додаток пропонує інформацію про відстань, час і точки маршруту, адреси пам’яток архітектури, аудіозапис екскурсії та фотогалерею.

На усіх історичних пам’ятках, що входять до пропонованих туристичних маршрутів, встановлено інформаційні вказівники з qr-кодами. Зісканувавши цей код за допомогою планшета чи смартфона, можна відкрити інформацію про точку маршруту та прослухати аудіотур.  

Також на усіх інформаційних стендах, що розташовані вздовж маршрутів, розміщені qr-коди для надання можливості туристам завантажити мобільний додаток на планшет чи смартфон.

Флаєри з інформацією про мобільний додаток будуть розміщені в готелях та закладах харчування, де можливе перебування туристів.

Новинку представили керуючий справами виконкому Андрій Лис, заступник міського голови Богдан Білик та заступник начальника відділу комп’ютерного та програмного забезпечення Андрій Чайківський.

Як зазначив Андрій Лис, цей мобільний додаток був реалізований завдяки проекту "Надання підтримки Івано-Франківській області у сфері електронного врядування" за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA), Академії е-врядування Естонії та виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: