fbpx

Івано-Франківськ назвали організованою терористичною групою

Суспільство 16:15, 04.06, 2015

Сільські голови обурені представленим перспективним планом об'єднання територіальних громад Івано-Франківської області.

На президії Івано-Франківської обласної ради сьогодні презентували і спробували обговорити перспективний план об'єднання територіальних громад Прикарпаття. Не всі присутні на обговоренні сільські голови погодилися із запланованим адмінподілом. 

Один з війтів назвав місто Івано-Франківськ організованою терористичною групою. Згідно з перспективним планом, місто Івано-Франківськ може об'єднати більше 10 довколишніх сіл, включно з Ямницею та Чукалівкою. Обурений сільський голова назвав обласний центр терористичною групою, а його апетити злочинними. Після чого демонстративно залишив засідання.

Завтра Івано-Франківська обласна рада на позачерговій сесії розгляне і спробує затвердити представлений план об'єднання територіальних громад. 

Новий проект з детальним описом по селах оприлюднили на сайті ОДА. 

Робоча група Офісу реформ на Прикарпатті розробила варіант перспективного плану формування територіальних громад, який передбачає 40 адміністративних одиниць замість 70, які були запропоновані у попередньому варіанті плану.

Як повідомляв КУРС, консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно. Асоціація селищних та сільських рад області заявила, що дії Івано-Франківської ОДА та Офісу реформ ставлять під загрозу проведення децентралізації в області, порушують принцип добровільності об’єднання та створюють протестні настрої в самих громадах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: