fbpx

Івано-Франківськ обіцяють підготувати до нового опалювального сезону попри борги

Суспільство 10:04, 19.08, 2014

Івано-Франківськ до нового опалювального сезону буде технічно готовий. Про це заявив в.о. директора ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Василь Рущак на оперативній нараді у міського голови.

На балансі підприємства є 35 котелень та 28 – центральних теплових пунктів, 131 км теплових мереж та мереж гарячого водопостачання. На сьогодні до нового опалювального сезону готові вже 28 котелень та 26 центральних теплових пунктів.

Під час перевірки тепломереж коммунальники виявили 114 пошкоджень, з яких 84 – вже відремонтували. З метою економії природного газу та електроенергії в декількох котельнях на встановили частотне регулювання на мережних насосах, а також провели профілактичний ремонт. На щільність перевірили 346 з 527 будинків.

Попри це, загальна заборгованість підприємства за спожитий газ на сьогодні складає близько 86 мільйонів гривень, з яких 13,5 мільйонів – пені та штрафи.

У 2014 році газ спожили на 42 мільйони гривень, з яких проплачено 31 мільйон, а це 74% оплати від загального обсягу. За станом розрахунків "Івано-Франківськтеплокомуненерго" на 19-у місці з 186 теплопостачальних підприємств в Україні.

«Хочу запевнити, що технічно підприємство буде готове до опалювального сезону», – сказав Рущак.  

Окрім цього, розроблено програму по скороченню споживання газу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: