fbpx

Івано-Франківськ отримає кредит на енергоефективність навчальних закладів

Суспільство 15:27, 19.05, 2015

П’ять мільйонів євро кредиту під 6 відсотків річних надасть Івано-Франківську Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) на фінансування інвестиційного проекту з енергоефективності в освітніх закладах.

Про це повідомляють міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус і старший інвестиційний менеджер НЕФКО Бо Нихус, передає Радіо Свобода.

На першому етапі йдеться про 1 мільйон євро кредиту. Програма співпраці, розрахована на 10 років, також передбачає внесок міської ради – майже 600 тисяч євро і безповоротну допомогу, грант у 2,4 мільйона євро. За ці кошти будуть модернізовані системи опалення, утеплені приміщення, замінені вікна і двері в 13 будівлях, зокрема в п’яти школах, шести дитсадках, поліклініці й освітньо-реабілітаційному центрі.

"НЕФКО як екологічну міждержавну організацію цікавить цей проект перш за все і в основному тому, що має великі екологічні складові, зменшує використання енергії. При цьому поліпшуємо самі будівлі і робимо більш приємні умови для учнів у школах і дитсадках. Тобто це не тільки екологічний проект, а й доволі значний соціальний", – сказав представник НЕФКО.

Як зазначив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, "реалізація цього проекту дозволить підвищити комфортне перебування 22 тисяч дітей міста Івано-Франківська". Мер також зазначив, що на першому етапі проекту економія складе 138 тисяч євро в рік, а після його завершення – близько півмільйона євро.

Для впровадження проекту місто обирало заклади з півсотні будівель, для десяти з них провели енергоаудит завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID).

Сьогодні завершується підготовчий етап, представники НЕФКО оглянуть вибрані для проекту будівлі, на наступний місяць заплановане підписання угоди.

Це вже третій проект НЕФКО з Івано-Франківськом, завдяки першому впроваджені енергоефективні заходи в дев’яти громадських будівлях, другий стосується модернізації зовнішнього освітлення.

Співпраця з НЕФКО триває з 2010 року, Івано-Франківськ став першим містом в Україні, яке отримало позику корпорації для реалізації енергоефективних заходів в бюджетних закладах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: