fbpx

Івано-Франківськ відвідала делегація медиків з Румунії

Здоров'я 12:09, 02.06, 2015

Іноземні гості відвідали різні заклади охорони здоров’я міста та побачили, як працюють відділення сімейної медицини.

"Нещодавно делегація лікарів Івано-Франківська побувала в Румунії з робочим візитом, ми відвідали університет міста Баямаре, вивчали питання роботи сімейної медицини. А сьогодні ці питання ми піднімаємо тут, на базі медичних закладів нашого міста", – розповів головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Гості побували також і в міській дитячій лікарні, оглянули відділення, на базі яких заплановано відкривати дитячу реабілітацію.

Доктор Георге Ласку, віце-президент Національної спілки сімейної медицини Румунії, розповів, що під час візиту побачив у роботі івано-франківських лікувальних закладів чимало позитиву, який варто перейняти. Так, зокрема, його вразили амбулаторії приміських сіл, які дають мешканцям доступ до повноцінної медичної допомоги.

Побувала румунська делегація і в Івано-Франківському медичному університеті, де йшла мова не тільки про співпрацю, але й про розвиток різних європейських програм, зокрема і з навчання франківських студентів за кордоном.

"Ми обговорили стратегічні питання щодо транскордонних і міжнародних європейських проектів, заключили угоду про співпрацю. Галузь охорони здоров’я України перебуває на порозі реформ. Ми два роки поспіль співпрацюємо у розвитку сімейної медицини, адже це дуже важливий крок. Саме сімейна медицина є первинною ланкою, яка бере на себе великий тягар перетворень, профілактики та запобігання захворюванням", – наголосив Тарас Масляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: