fbpx

До Франківська доставили нові автобуси "Богдан". ФОТО

Суспільство 09:00, 30.12, 2018

Нова партія автобусів прибуває в Івано-Франківськ. Перші з них вже в депо "Електроавтотрансу", а за кілька днів до міста прибуде решта з 12 великогабаритних "Богданів".

Про це повдіомляється на офіційному сайті міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Керівник КП "ЕАТ" Віталій Голутяк розповів, що новим транспортом в першу чергу забезпечать комунальний маршрут №41 "Каскад – Онкодиспансер". А на вихідні, зауважує він, напрямок продовжать ще й до міського кладовища.

"На цьому маршруті буде їздити 8 одиниць транспорту. Наступним комунальним маршрутом буде "Пасічна – Крихівці", кінцева схема руху не затверджена. Також оголосили тендер на закупівлю ще 12 автобусів покращеної комплектації. Таким чином ми поступово розвиваємо мережу комунального транспорту в Івано-Франківську", – зазначив Віталій Голутяк.

Також він розповів, що проблем з водіями автобусів наразі немає. Набрати працівників на автобус простіше, ніж на тролейбус. Адже якщо водій має досвід роботи і відповідну категорію, то підготовка триває кілька днів. Керування новим автобусом достатньо просте, головне завдання, зізнаються водії, прилаштувати габарити автобуса до франківських вуличок.

Після оновлення рухомого складу на 23% зріс платний пасажиропотік в електротранспорті. Тобто люди позитивно оцінюють покращення умов і все більше надають перевагу комунальному транспорту.

"Ми продовжуємо свої амбітні плани щодо розвитку комунального транспорту. Йдеться і про тролейбуси, і про автобуси. Наступного року маємо за мету збільшувати кількість нових автобусів. Щодо тролейбусів, то ми купуємо і нові машини, і бувші у вжитку, які вже гарно показали себе на вулицях міста. Наступного року матимемо 29 новеньких білоруських тролейбусів за угодою з ЄБРР", – розповів міський голова Руслан Марцінків.

Днями на підприємство прибули два тролейбуси "Volvo", що були у вжитку. Їх, як і попередні "MAN", придбали та привезли з Австрії. Зараз машини тестують, якщо вони покажуть себе добре, то ще 14 можуть купити у 2019 році. Також міський голова підкреслив, що на завершальному етапі погодження перебуває тендер на будівництво нової тролейбусної лінії на БАМ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: