fbpx

Івано-Франківська міська рада вирішила продати 4,5 га землі офшорній компанії

Суспільство 09:59, 15.12, 2014

Майже 4,5 га землі Івано-Франківського лісокомбінату на вулиці Шота Руставелі, 1, що практично у центрі міста, поблизу шляхопроводу на вул. Незалежності, продадуть ТОВ "ЄТГ-Карпати" всього за 3 млн 366 тис. 74 грн (без ПДВ).

Проект рішення, в якому зазначено, що цю земельну ділянку продають "для обслуговування адміністративно-виробничих будівель", на розгляд сесії міськради винесли вдруге, пише ”Західний кур’єр”.

Кілька місяців тому окремі депутати виступили категорично проти її продажу за такою ціною і наполягали залишити цю землю у комунальній власності міста для майбутніх поколінь, які зможуть її використати з більшою користю для громади чи принаймні продати за ринковою ціною.

"Ми тоді говорили, що не піддаємо сумніву експертну оцінку землі, але вважаємо, що цю землю треба залишити нащадкам, – нагадав колегам депутат фракції "Громадянська позиція – Громадський форум" Володимир Чорноус. – Колись методика оцінки земель зміниться і її можна буде продати за ринковою ціною. Але чиновники міськвиконкому вдали, що нас не зрозуміли, провели додаткове рецензування експертної оцінки і повторно виносять це питання".

Натомість депутат фракції "За зміни у Івано-Франківську" Сергій Борзов зазначив, що тепер цю земельну ділянку пропонується продати уже без розстрочення платежу, і ці гроші поповнять міський бюджет уже зараз.

"Фірма має право власності на виробничі приміщення на цій землі і хоче її викупити. Гроші сьогодні – це не ті гроші, що завтра. У бюджеті не вистачає коштів для фінансування видатків уже зараз", – додав він.

"Коли ми обговорювали виконання бюджету, то вимагали підвищити показники від продажу землі. Казали, що викуп землі під нерухомістю буде вітатися, – нагадав голова бюджетної комісії, голова фракції ВО "Свобода" Роман Онуфріїв. –  І ось нарешті виконавчі органи почали працювати в цьому напрямку. Є конкретний результат".

"Я працював там і добре знаю цю територію, – звернувся до депутатів міський голова Віктор Анушкевичус. –  Там адміністративний корпус, інструментальний, паркетний, декоративний і експериментальний цехи, автогосподарство, цех нестандартного обладнання і так далі. Це виробництво. Якби не було права власності на приміщення, тоді ще можна про щось говорити, а так…"

"Чотири гектари за п’ятсот доларів! То виробництво довго не проіснує. Все це може бути знесено і забудовано", – висловив думку депутатів фракції ВО "Батьківщина" Ярослав Бачкур.

"ТОВ "ЄТГ-Карпати" не є виробничим підприємством. Згідно з даними єдиного держреєстру, його діяльність – це надання в оренду нерухомого майна і посередництво у торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. 95% статутного капіталу фірми належить офшорній компанії. Ми не знаємо, кому насправді продаємо землю громади. Вкотре закликаю вас подбати не лише про власні інтереси, а й про інтереси громади міста, – знову звернувся до колег В.Чорноус. –  Що ми залишимо наступним поколінням іванофранківців, якщо зараз наповнимо бюджет проїдання мізерними коштами від продажу гектарів міської землі?"

Але це запитання залишилось без відповіді, а більшість колег до думки В.Чорноуса не прислухалась. 35 депутатів проголосували "за" продаж земельної ділянки і лише двоє з фракції ВО "Батьківщина" – "проти". Ще один депутат при голосуванні утримався.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: