fbpx

Івано-Франківська обласна рада просить Президента і Кабмін не скорочувати ліжко-місця у лікарнях

Політика 12:27, 31.03, 2016

Івано-Франківська обласна рада підтримала звернення до Президента, Кабміну, Верховної Ради та Міністерства охорони здоров'я про неприпустимість скорочення ліжко-місць у лікарнях в розрахунку на 10 тисяч населення.

Відповідне звернення зачитав голова постійної депутатської комісії з охорони здоров'я Манолій Піцуряк.

За словами Манолія Піцуряка, урядова постанова від 25 листопада 2015 р. передбачає скорочення ліжко-місць з 80 до 60 у розрахунку на 10 тисяч населення.

"Вважаємо, що постанова не спонукає до реальних кроків з реформування галузі охорони здоров'я, а ще більше заганяє реформу у глухий кут. Скорочення ліжок з 80 до 60 на 10 тисяч населення проводиться без жодних реальних розрахунків. Вважаємо, що перш ніж робити такі радикальні кроки, потрібно зробити реальні розрахунки потреби ліжко-місць у лікарнях", – заявив Піцуряк.

Депутат переконаний, що реалізація урядової постанови може призвести до соціального вибуху не тільки на Прикарпатті, але й у всій Україні.

Голова Івано-Франківсьої облради Олександр Сич зауважив, що облрада не може скасовувати наказів Кабінету Міністрів, а може лише посилити контроль комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики за здійсненням оптимізації закладів охорони здоров'я Івано-Франківської області.

За звернення до Президента і Кабміну проголосували всі 75 присутніх на сесії депутатів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: