fbpx

Івано-Франківська ОДА заборгувала продавцю спідньої білизни понад 300 тисяч гривень

Економіка 14:50, 07.11, 2014

ТзОВ "Квант Агро ЛТД" звернулось до господарського суду з позовом до департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації про стягнення 325 550,21 гривень заборгованості.

В обґрунтування позовних вимог ТзОВ "Квант Агро ЛТД" посилається на те, що відповідач не виконав в повному взяті на себе зобов'язання по оплаті виконаних підрядник робіт за двома договорами.

Так, 7 вересня 2011 року між головним управлінням регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської ОДА, правонаступником якого є департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ІФ ОДА та ТзОВ "Квант Агро ЛТД" укладено договір на закупівлю підрядних робіт за державні кошти. Згідно з договором, підрядник зобов'язався протягом  2012-2014р. побудувати школу-садок у селі Слобідка Косівського району.

Ще один договір на закупівлю підрядних робіт за державні кошти був укладний через місяць, 7  жовтня 2011 року, згідно з яким підрядник зобов’язався здійснити реконструкцію приміщень школи в с. Чернятин Городенківського району.

Суду був наданий акт звірки розрахунків від 1 червня 2014 року, який підтверджує непогашену заборгованість за виконані роботи. Відповідач повідомив, що зобов'язання по оплаті не виконано в зв'язку з відсутністю фінансування.

Однак суд вирішив, що відсутність бюджетних коштів, не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення договірних зобов'язань та задовольнив позов ТзОВ "Квант Агро ЛТД".

Так, департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації повинен повернути підряднику борг у сумі 325 550,21 гривень. З них: 283970 гривень – основної суми боргу, 13467,18 гривень – 3% річних, 28113,03 гривень – інфляційних втрат. Крім того, департамент повинен сплатити судовий збір у розмірі 6168,93 гривень.

За даними інформаційно-ресурсного центру, ТзОВ "Квант Агро ЛТД" зареєстрована у Косові. Засновником та керівником фірми є Петро Біленчук. Статутний фонд підприємства становить 9 тисяч гривень.

ТзОВ "Квант Агро ЛТД" вже не вперше виступає підрядником робіт, які замовляє облдержадміністрація. Як писали «Наші гроші», на початку жовтня 2011 року головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації замовило будівельних робіт на 38,21 млн. гривень, серед яких 5 млн. гривень. отримало «Квант Агро ЛТД».

Пізніше управління уклало низку угод з ТОВ «Квант Агро ЛТД» на будівельні роботи загальною вартістю 3,43 млн. гривень. Зокрема, фірма виграла тендер на реконструкцію покрівлі загальноосвітньої школи №6 у Коломиї, запропонувавши виконати роботи за 1,63 млн. гривень; на капітальний ремонт дитячого навчального закладу «Веселка» в селі Отинія, Коломийського району за 437 тис гривень та на капітальний ремонт онкогематологічного відділення ОДКЛ по вулиці Є. Коновальця в Івано-Франківську на суму 1,36 млн. гривень.

Також ТОВ «Квант Агро ЛТД» вигравало тендери управління ЖКГ Івано-Франківської ОДА на продаж вугілля, а також було постачальником спідньої білизни та бавовняної тканини для ДП «Львіввугілля» на суму 2,56 млн. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: