fbpx

Івано-Франківська ЦМКЛ здобула чергову нагороду

Суспільство 13:42, 28.10, 2014

Асоціація "Служба організації інфекційного контролю" відзначила відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська табличкою "Чиста лікарня безпечна для пацієнта".

Метою проекту "Чиста лікарня безпечна для пацієнта" є виявлення зон порушень чистоти та гігієни у медзакладах. За словами директора асоціації Ольги Хеленюк, разом з цією нагородою заклад отримує чітко налагоджену систему гігієни, підготовлений практично та обізнаний теоретично персонал, престиж та публічне схвалення, а також високий кредит довіри до лікаря.

Це вже четверта нагорода ЦМКЛ, розповіла заступник головного лікаря з медсестринства Галина Варивода.

"В нас вже є три відділення, які мають цю табличку: відділення малоінвазивної хірургії і кардіологічне відділення, відділення неврології і хроніодіалізу та відділення інтенсивної терапії. На днях буде обстежене ще одне відділення – рентгенологічне. Там буде зроблено аудит, і це відділеня буде нагороджено такою ж табличкою", – зазначила Галина Варивода.

"Ми маємо диспансери, дозатори,  антисептики, всі диссередники 3-4-го класу безпечності, повністю всю необхідну апаратуру, устаткування, меблі – все, що повинно бути в нормальній сучасній європейській лікарні", – додала пані Галина.

Загалом в Івано-Франківську вже було схвалено близько 30 лікарень та відділень. Щоправда, більшість з них є приватними закладами, а в державних закладах таких табличок всього 5.

Довідково: З метою розповсюдження знань про наслідки ВЛІ та організацію заходів безпеки в Україні, починаючи із 2008 року, активно функціонує асоціація "Служба організації інфекційного контролю". Асоціація була заснована на базі німецької науково-дослідницької лабораторії др. Рьодгера, тому керується новітніми, сучасними принципами в організації санітарно-епідеміологічного режиму закладу охорони здоров’я. Основна місія служби – збереження здоров’я персоналу та пацієнтів закладів. Ефективна програма інфекційного контролю забезпечує значне скорочення витрат закладів і дозволяє зекономити кошти, необхідні для фінансування інших потреб установи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: