fbpx

Івано-франківське видавництво "Discursus" – серед книжкових несподіванок 2014 року

Культура 15:55, 31.12, 2014

Прикарпатський письменник Іван Андрусяк, підсумовуючи рік у видавництві дитячої літератури, відзначив видавництво "Discursus" Василя Карп'юка.

Франківське видавництво "Discursus" потрапило в перелік "особистих номінацій" Андрусяка, пише Буковоїд. І рекомендує цей перелік до читання.

"Видавництво року – "Видавництво Старого Лева", яке виросло до справжнього ґранда й законодавця книжкової моди. Інтернет-видання року – "БараБука", яка не без "проколів" і труднощів, та все ж дуже позитивно перебирає на себе місію провідного орієнтира у сфері дитячої літератури. Відкриття року: в поезії – Олена Герасим’юк і її дебютна збірка "Глухота"; в літературі для дітей – Олег Чаклун і його книжки "Коротунчик", "Банка варення" й "Калюжа". Художники року: "дорослий" – Анатолій Дністровий, "дитяча" – Юлія Пилипчатіна, дебют – Христина Стринадюк. Есеїст року – Богдана Матіяш ("Братик Біль, Сестричка Радість"). Несподіванка року – видавництво "Дискурсус" Василя  вважає Іван Андрусяк.

Письменник відзначає чимало помітних книжок для дітей. На його думку, це фінальна частина трилогії "Лісом, небом, водою" Сергія Оксеника, "Як я руйнувала імперію" Зірки Мензатюк, "Левантійські канікули" Антона Санченка, "Чудове Чудовисько і Погане Поганисько" Сашка Дерманського, "Вечірні крамниці вулиці Волоської" Галини Ткачук, "Душниця" Володимира Аренєва, "Авіа, пташиний диспетчер" Оксани Лущевської і "Дракони, вперед!" Катерини Штанко, а в підлітковому сегменті – "Вітроломи" Степана Процюка і "День сніговика" Дзвінки Матіяш. 

"Мій особистий "фаворит" тут – трилогія Оксеника (Сергія Іванюка); принаймні саме її я читав із щирим захопленням і одразу ж поклав на ту поличку в моїй домашній книгозбірні, де тримаю книжки, які періодично перечитую",  пише Іван Андрусяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: