fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Івано-Франківськміськсвітло" втретє намагається купити новорічні арки, які тернопільський підприємець начебто подарував місту

"Івано-Франківськміськсвітло" втретє намагається купити новорічні арки, які тернопільський підприємець начебто подарував місту

Суспільство 09:10, 27.06, 2018

КП "Івано-Франківськмісьсвітло" оголосило тендер на закупівлю світлодіодної арки із 46 променів, яка на новорічні свята прикрашала пішохідну частину вулиці Незалежності. За ілюмінацію з міського бюджету готові викласти 3 млн грн.

Третій раз в Івано-Франківську намагаються купити світлодіодні арки для окраси стометрівки. КУРС писав, що минулого року КП "Івано-Франківськміськсвітло" оголосило тендер на встановлення арок з очікуваною вартістю 3 млн грн. На сайті ProZorro опублікували повідомлення про намір укласти договір з переможцем торгів ПП "Ялинка України", яке запропонувало встановити ілюмінацію за 2 985 000 грн. Втім, інший учасник ТОВ "Люм'єр Україна" оскаржив до Антимонопольного комітету протокол щодо визнання ПП "Ялинка України" переможцем. Ще до розгляду скарги в АМК тендерний комітет скасував торги із закупівлі світлодіодної арки "у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі".

Після того підприємство "Ялинка України" звернулося до міського голови Руслана Марцінківа з пропозицією встановити у Франківську на час новорічно-різдвяних свят світлодіодну арку безкоштовно – як подарунок місту і заодно рекламу власної продукції. До свят ілюмінацію таки встановилиНаприкінці січня керівник  "Івано-Франківськміськсвітло" Віктор Синишин говорив, що арки планують залишити і перетворити їх у квітковий тунель. Однак новорічну ілюмінацію на стометрівці демонтували і повернули підприємству, яке її встановлювало.

Вдруге КП "Івано-Франківськміськсвітло" оголосило тендер на закупівлю світлодіодної арки із 46 променів у квітні цього року. Знову тендер виграло ПП "Ялинка України" і запропонувало встановити ілюмінацію вже за 2,5 млн грн. Однак до підписання договору не дійшло. Другий учасник тендеру – ТОВ "Люм'єр Україна" – знову оскаржив результати торгів до Антимонопольного комітету, який заблокував закупівлю.

І ось вчора, 26 червня, КП "Івано-Франківськміськсвітло" оголосило тендер на закупівлю арок втретє. І знову на суму 3 млн грн. Цього разу у тендерній документації зазначили, що половина арок мають бути прикрашені кулями, а половина – сніжинками.

Нагадаємо, саме такими прикрасами цього року до Різдва до оздобили світлодіодні арки на "стометрівці".

1

Інші вимоги до товару теж підігнали під ілюмінацію, яку встановлювало ПП "Ялинка України" як подарунок місту. За умовами тендеру, учасники  можуть подавати пропозиції до 12 липня, а переможець має встановити арку до кінця року.

Нагадаємо, за даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, засновником та керівником ПП "Ялинка України" є підприємець з Тернопільщини Ординанс Петро Борисович.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: