fbpx

"Івано-Франківськтеплокомуенерго" не включить тепло у новостворених ОСББ без відповідних угод

Суспільство 08:20, 08.10, 2016

ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" звернулося до новостворених ОСББ та новопризначених управителів багатоквартирних житлових будинків про необхідність укладання угод з теплогенеруючими підприємствами.

"Керівникам ОСББ та Управителям житлових багатоквартирних будинків необхідно звернутися до ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" для укладання Угоди "Про забезпечення передачі (транзиту) теплової енергії та гарячої води внутрішньобудинковими мережами і розмежування відповідальності сторін при наданні послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води", – зазначає заступник директора з розрахунків і реалізації теплової енергії ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Ігор Угриновський. – Також необхідно укласти угоду "Про технічне та аварійне обслуговування житлового будинку".

Послуги з централізованого постачання тепла без укладання цих угод не будуть надаватися. Угриновський пояснює, що угоду "Про технічне та аварійне обслуговування житлового будинку" слід укласти, аби в разі виникнення нештатних чи аварійних ситуацій під час зимового періоду мати можливість отримати своєчасну кваліфіковану допомогу спеціалістів. Цю угоду керівники ОСББ чи управителі багатоквартирних житлових будинків можуть укласти не лише з керівництвом ДМП "ІФТКЕ", а й з іншими організаціями, які мають відповідні ліцензії на виконання подібних робіт.

"Споживачі централізованого теплопостачання повинні розуміти, що після укладання Угоди виконавці робіт (а це ДМП "ІФТКЕ" чи інші ліцензовані установи) несуть повну відповідальність з підготовки внутрішньобудинкових систем (гідравлічне випробування і ліквідація аварійних ситуацій, промивка забитих ділянок внутрішньобудинкової системи чи батарей) напередодні початку подачі тепла в оселі громадян та виконання усіх можливих аварійних робіт під час опалювального сезону. Недостатнім є лише проголосити про свою незалежність управління багатоквартирним житловим будинком. Цей крок накладає відповідальність за своєчасне укладання відповідних угод з надавачами всіх життєвонеобхідних послуг",  підсумовує заступник директора з розрахунків і реалізації теплової енергії ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: