fbpx

"Івано-Франківськтеплокомуненерго" не отримало лімітів природного газу він НАК "Нафтогаз України"

Суспільство 20:57, 03.03, 2017

На нараді під керівництвом першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марії Савки обговорили стан проходження опалювального сезону, дотримання лімітної дисципліни та розрахунків за спожиті енергоносії.

Станом на 2 березня в Івано-Франківську працюють всі 30 котелень. Теплоносій подається до всіх 544 житлових будинків, 23 шкіл, 15 дитячих садочків, 15 лікувальних закладів і 16 поліклінік, що забезпечуються теплом від котелень підприємства, повідомили у прес-службі "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Усі теплогенеруючі об’єкти працюють стабільно без будь-яких зривів у роботі. Здійснюється постійний моніторинг теплових мереж, контроль будинкових систем опалення на предмет виявлення витоків та виникнення аварійних ситуацій з метою негайної їх ліквідації.

У цілодобовому режимі працює аварійно-диспетчерська служба підприємства, яка у відповідності до звернень споживачів виконує роботи з ліквідації аварій та пошкоджень в житлових будинках міста. Аварійно-диспетчерська служба нашого підприємства, крім споживачів ДМП "ІФТКЕ", веде технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем опалення 182 житлових будинків, постачальником тепла для яких є ТОВ "СТЕК".

З жовтня 2016 року ДМП "ІФТКЕ" укладено договори на постачання природного газу з НАК "Нафтогаз України" для виробництва теплової енергії на потреби населення та бюджетних організацій. Договір на природний газ для забезпечення теплом інших юридичних осіб НАК "Нафтогаз України" не укладено, а також заблоковано укладання договорів з іншими газопостачальними підприємствами. Станом на 02.03.2017 р. на березень місяць підприємству лімітів споживання природного газу не виділено.

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка зазначила, що ця ситуація потребує невідкладного врегулювання.

"Сьогодні теплопостачальні та теплогенеруючі підприємства опинилися у вкрай складному становищі, оскільки різко зросла заборгованість населення за спожиті комунальні послуги,  наголосила на нараді заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка. – Наразі маємо докласти максимум зусиль для завершення опалювального сезону, зокрема, розробити алгоритм дій для погашення заборгованості перед підприємствами та заведення лімітів газу на поточний місяць".

За підсумками наради керівникам фіндепартаментів ОДА та міськради доручено взяти на особистий контроль своєчасність проведення бюджетними установами розрахунків за спожиті енергоносії. Керівникам теплопостачальних підприємств рекомендовано визначити пріоритетним завданням отримання лімітів природного газу та своєчасність розрахунків за його споживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: