fbpx

"Івано-Франківськтеплокомуненерго" розпочало гідравлічні випробування тепломереж

Суспільство 08:27, 26.04, 2018

Після завершення опалювального сезону настає час підготовки теплового господарства ДП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" до безперебійної роботи у новому опалювальному сезоні 2018/2019.

Одним із напрямків цієї роботи є підготовка теплових магістралей до гідравлічних випробувань на міцність. Випробування теплової магістралі здійснюються під підвищеним тиском, що дорівнює 16 МПа. Там, де тепломагістраль не витримає і відбудеться порив через зношеність металу труби, спеціалісти підприємства виконають заміну зношеної ділянки теплотраси.

Але перш ніж здійснювати гідравлічні випробування тепломагістралі, попередньо необхідно провести відокремлення житлових будинків від ділянки, де відбуватиметься гідравлічне випробування. Це обумовлене тим, що теплові внутрішньобудинкові системи житлових будинків працюють при тиску 4 МПа і вони не витримають тиску гідравлічного випробування магістралі. Відокремлення кожного житлового будинку виконується методом "бліндування", тобто встановленням металічного запірного диску перед засувкою на вході теплоносія до житлового будинку. Це вимагає певних витрат часу і зусиль працівників підприємства.

У теплових районах нашого міста нині саме і відбуваються такі роботи. Так, у тепловому районі "Позитрон" вже 100% проведено "бліндування" внутрішньобудинкових мереж і здійснено гідравлічне випробування від ЦТП на вул. Івана Павла ІІ, 20А, Вовчинецька, 182А та Івана Павла ІІ, 21А. На решті ділянок роботи виконані в обсязі 60-80%.

Тепловий район "Дорошенка" практично 100% провів роботи з "бліндування" житлових будинків. Крім того, виконано гідравлічні випробування тепломережі від котельні на вул. Коновальця, 132 (Обласна дитяча лікарня), Матейки, 34А (Перинатальний Центр), від котельні на Джерельній, 2А, котельні на 22 Січня (Крихівці). Станом на 24 квітня відбувається заповнення магістралі і виконання гідравлічного випробування від котелень на вул. Медична, 4; Юності, 11А; Сахарова, 30А. Теплотрасу від котельні на Дорошенка, 28А розпочнуть заповнювати і здійснювати гідравлічне випробування 25 квітня.

Як писав КУРС, теплопостачальні підприємства попри фінансову скруту починають готуватися до наступного опалювального сезону у Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: