fbpx

Івано-Франківський коледж фізичного виховання – проти рабства

Суспільство 16:51, 04.12, 2014

У рамках відзначення міжнародного Дня боротьби із рабством 2 грудня у коледжі фізичного виховання Карітас провів освітню акцію, під час якої студенти-другокурсники дізналися, як не стати жертвами торгівлі людьми.

Акція відбулася у два етапи. Спершу актори форум-театру показали студентам імпровізовані сценки, у яких розповіли про типові ситуації вербування жертв торгівлі людьми. Сценки були інтерактивними: до гри запрошували студентів із залу, тож вони могли самостійно поміркувати, як поводитися в різних ситуаціях, коли у них виникла підозра, що цей випадок може закінчитися трагічно і людина може перетворитися на жертву работоргівлі.

В другій частині заходу організатори розповіли про те, як легально можна виїхати на роботу чи навчання за кордон. Як перевірити фірму-роботодавця, які документи необхідно підготувати і як поводитись, щоб не дати себе обдурити шахраям.

“Ніколи не віддавайте нікому свій паспорт і не погоджуйтесь, щоб потенційні роботодавці виробили вам візу за свій кошт, мовляв, ви зможете віддати їм гроші потім. Саме так і починається боргова кабала. Також уважно читайте трудовий договір, який має бути складений в двох примірниках і зрозумілою вам мовою”, – наголосила Оксана Куімова, працівник Івано-Франківського Карітасу. 

Наприкінці акції студентам роздали буклети з детальною інформацією про легальний виїзд за кордон та подарували чохли для мобільних телефонів з номером Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Нагадаємо: 527 з мобільного безкоштовно та 080505501. За цими номерами можна перевірити, чи має фірма-роботодавець дозвіл на працевлаштування працівників з-за кодону, з'ясувати, які документи потрібно підготувати на працевлаштування чи навчання, та отримати інші важливі поради.

Акцію “За вільний світ без рабства” Карітас провів за фінансування Міжнародної організації з міграції та в рамках коаліції громадських організацій щодо протидії торгівлі людьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: