fbpx

"Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" виставлять на продаж з початковою ціною 33,92 млн грн

Економіка 18:19, 11.05, 2017

Кабінет міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% від статутного капіталу.

Акції продадуть за принципом аукціону з початковою ціною 33,92 млн грн при його номінальної вартості 19,46 млн грн, інформує Інтерфакс-Україна.

Умови конкурсу передбачають збереження видів діяльності підприємства, своєчасну сплату податків, зборів та інших платежів, оновлення основних засобів – модернізація ливарного виробництва, верстатного парку для обробки металу, ковальсько-пресового обладнання і устаткування для виготовлення шестерень за програмою, розробленою і затвердженою покупцем.

Така програма повинна бути затверджена не пізніше шести місяців з дати списання пакета акцій з рахунку Фонду держмайна (ФДМ) України.

Покупець також зобов'язаний оновлювати інформаційно-програмне забезпечення ПрАТ, освоювати нові види продукції, а також протягом п'яти років забезпечити зростання обсягів реалізації.

ПрАТ "Івано-Франківський ЛРЗ" заснований в 1866 році. Основна спеціалізація – ремонт колісних пар і формування нових, а також виготовлення автомотрис.

Завод розташований на земельній ділянці площею 9,69 га.

Станом на початок 2017 року кредиторська заборгованість ПрАТ становила 21,1 млн грн, в тому числі перед бюджетом – 2,31 млн грн, по виплаті заробітної плати – 1,15 млн грн. Дебіторська заборгованість перевищує 20 млн грн, в тому числі 18,9 млн грн – заборгованість за продукцію і послуги.

Середньооблікова кількість працівників заводу на 1 квітня поточного року – 270 осіб. Статутний капітал ПрАТ становить 19,56 млн грн.

З 6 березня 2017 року після перемоги в конкурсі ФДМ на заміщення вакантної посади керівника завод очолив Олег Сирота, який раніше обіймав посаду начальника відділу зовнішніх правових відносин Івано-Франківського ЛРЗ, до цього – експерта з питань інвестицій та капітального будівництва НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури прийняло рішення передати до Фонду держмайна на приватизацію "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" у листопаді 2015 року.

У травні 2016 року приблизно 150 працівників заводу звернулися до облради з проханням  захистити підприємство від приватизації.

10 червня 2016 року прикарпатські депутати підтримали звернення до вищих органів державної влади про незгоду із приватизацією ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: