fbpx

Івано-франківський митець увійшов до шорт-лісту конкурсу молодих митців МУХі 2017

Культура 10:16, 28.09, 2017

Міжнародна експертна комісія вибрала 12 молодих українських художників, чиї проекти будуть представлені на виставці фіналістів конкурсу МУХі 2017.

До шорт-лісту конкурсу ввійшли:

Kinder Album (Львів)

Михайло Алексеєнко (Київ)

Сергій Григорян (Івано-Франківськ)

Олег Дімов (Одеса)

Іван Драган (Чернівці)

Микола Карабінович (Одеса)

Дмитро Красний (Глеваха, Київська обл.)

Сергій Радкевич (Львів)

Антон Ткаченко (Харків)

Марія Прошковська (Київ)

Ольга Федорова (Харків)

Мітя Чуріков (Київ)

Попередньо планувалося обрати 10 фіналістів конкурсу, але частина поданих проектів отримала рівнозначні оцінки від експертної комісії. Оргкомітет конкурсу вирішив розширити шорт-ліст, надаючи експертам можливість ознайомитися з проектами обраних художників під час виставки фіналістів МУХі 2017, пише Art Ukraine.

"Цього разу взяли участь у конкурсі потужні молоді художники, і їх більш ніж десять. Кожен з них може реалізувати цікаві ідеї,  зазначає експертка конкурсу Оксана Баршинова.  Більшою мірою довелось обирати не стільки серед проектів, скільки серед художників, бо є впевненість у них. В конкурсі МУХі 2015 домінувала тема війни в заявках, яка зачіпала експертів, і виявилася в цікавих проектах. Зараз же ми бачимо набагато ширше коло мистецьких рефлексій. Хтось реагує на декомунізацію, на соціальні зрушення в цілому, а хтось зацікавлений формальними проблемами, зосереджуючись на кольорі, на емоційному впливі мистецтва".

"Я побачив певні спроби перенести на український ґрунт ширші ідеї, ідеї суспільного заангажування. По суті тим, чим митець займається, є форма,  ділиться експерт конкурсу Єжи Онух.  Ідей в світі не так багато, як всі думають. Треба мати добру антенну, виловлювати те, що відбувається в сучасному та історичному ефірі".

Конкурс МУХі 2017 отримав 458 заявок від молодих і перспективних українських художників зі всієї України (Вінниця, Дніпро, Житомир, Івано-Франківськ, Київ, Кременчук, Луцьк, Львів, Одеса, Ужгород, Харків, Чернівці та ін.).

Загальний призовий фонд конкурсу МУХі 2017  70 000 грн. Переможець отримає грошову премію  40 000 грн, участь в мистецької резиденції в Чехії і можливість реалізувати свій проект в просторі Щербенко Арт Центру в 2018 році.

Також міжнародна експертна комісія вибере двох призерів, які отримають грошові премії в розмірі 15 000 грн та інституційну підтримку в реалізації власного виставкового проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: